Stor redningsaksjon for synkende båt. Var boret tre store hull i baugen.

2 hours ago 5



  • Aftonbladet: Fredrik Skavlan gjør TV-comeback

    Fredrik Skavlan dukker snart opp på TV-skjermen igjen. Det er foreløpig ukjent hva slags program han skal lage.

    Fredrik Skavlan dukker snart opp på TV-skjermen igjen. Det er foreløpig ukjent hva slags program han skal lage. Foto: TV 2

    – Om jeg takket nei til det her så hadde jeg for alltid tenkt på hvordan det kunne blitt, sier han, ifølge Aftonbladet.

    Programmet skal etter planen sendes neste høst, og ifølge hovedpersonen selv er det er nytt konsept. Han kaller det hele for en utfordring.

    – Det er et journalistisk program og et studioprogram, men det mer her og nå enn kanskje «Skavlan» var. Men det er altfor tidlig å si hva det er, for det er fortsatt et program som er under utvikling.

    Skavlan var i mange år en av Nordens mest kjente talkshow-verter, men har ikke vært å se på skjermen siden 2021 da programmet «Skavlan» takket for seg etter 12 år. Programmet ble sendt både i Norge og i Sverige. I Norge ble det først sendt på NRK 1 fra 2009, før TV 2 overtok i 2018.

  • Kvinne (30) siktet for tre drap på tre dager i Canada

    En kvinne som politiet beskriver som en seriedrapskvinne, ble fredag pågrepet og siktet for å ha begått tre drap i Canada den siste uken.

    Den 30 år gamle kvinnen ble pågrepet på et hotell i en forstad til Toronto.

    Hun er nå siktet for å ha drept en 60 år gammel kvinne som ble funnet død i sitt hjem i Toronto, en 47 år gammel mann som ble drept i en park ved Niagara Falls og en 77 år gammel mann som ble drept på en parkeringsplass i Hamilton.

    De to som ble drept ved Niagara Falls og i Hamilton var trolig tilfeldige ofre, ifølge Fordy. Ifølge politiet var det imidlertid en relasjon mellom drapskvinnen og den drepte kvinnen i Toronto.

  • Kutter offentlige gebyrer for over en halv milliard

    Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kutter i gebyrene til flere offentlige virksomheter.

    Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kutter i gebyrene til flere offentlige virksomheter. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

    Regjeringen bruker over en halv milliard kroner på gebyrkutt i sitt budsjettforslag. Flere gebyrer kuttes hos blant annet Veivesenet og Brønnøysundregistrene og politiet.

    Gebyrer for offentlige tjenester skal som prinsipp ikke være høyere enn kostnaden ved å levere dem. Men Riksrevisjonen har i en årrekke kritisert skiftende regjeringer for overprisede gebyrer.

    Nå følger Arbeiderpartiet og Senterpartiet opp et løfte fra Hurdalsplattformen om å kutte dem.

    – Dette har vært en skjult skattlegging av folk. Og den rammer veldig tilfeldig. Vi ønsker at det skal være skatt etter evne, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

    Disse gebyrene kuttes:

    * Utleggsforretning: Samlet reduksjon på 401 millioner kroner. Reduksjon i gebyret: 684 kroner.

    * Løsøreregisteret: Samlet reduksjon på 128 millioner kroner. Reduksjonen i gebyrer foreløpig ikke oppgitt.

    * Trafikant- og kjøretøyområdet: Samlet reduksjon på 11,7 millioner kroner.

  • Hat mot muslimer og jøder øker i Storbritannia

    Det registreres stadig flere tilfeller at antimuslimsk hat i Storbritannia. Hendelser med antisemittisme er også økende.

    Det registreres stadig flere tilfeller at antimuslimsk hat i Storbritannia. Hendelser med antisemittisme er også økende. Foto: Illustrasjonsfoto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

    Islamofobi i Storbritannia har økt til det høyeste nivået på over ti år, ifølge en ideell organisasjon som overvåker hendelser av hatkriminalitet mot muslimer.

    Organisasjonen Tell Mama sier det er registrert 4971 tilfeller av antimuslimsk hat og diskriminering siden Hamas-angrepene mot Israel 7. oktober i fjor.

    Det gjelder hovedsakelig krenkende adferd (63 prosent) og truende oppførsel (27 prosent).

    Nylig opplyste den jødiske organisasjonen Community Security Trust (CST) at de hadde registrert over 5500 antisemittiske hendelser i Storbritannia siden 7. oktober-angrepene. Det er det høyeste antallet som er registrert i landet i løpet av en 12-månedersperiode noensinne.

  • Regjeringen åpner for kraft fra land til flere oljefelt

    Den planlagte elektrifiseringen av Equinors anlegg på Melkøya skapte stor debatt og var lite populært. Nå åpner regjeringen for å elektrifisere flere felt i Nordsjøen og Norskehavet.

    Den planlagte elektrifiseringen av Equinors anlegg på Melkøya skapte stor debatt og var lite populært. Nå åpner regjeringen for å elektrifisere flere felt i Nordsjøen og Norskehavet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

    I slutten av 2023 ga regjeringen en klar beskjed til oljenæringen om at det ville bli vanskeligere å få kraft fra land til elektrifiseringsprosjekter. Nå skriver Dagens Næringsliv at Equinor har fått grønt lys til å inngå kontrakter med leverandører for prosjekter som innebærer elektrifisering av flere felt med kraft fra land.

    Dette gjelder Balder- og Grane-feltene i Nordsjøen, samt Halten-området i Norskehavet, med Heidrun som knutepunkt for flere plattformer.

    På spørsmål om regjeringen har end

  • Lasteskip tatt med 4 tonn kokain utenfor Kanariøyene

    Spania er blant landene der mye av narkotikaen ankommer Europa.

    Spania er blant landene der mye av narkotikaen ankommer Europa. Foto: Illustrasjonsfoto: Beate Oma Dahle / NTB

    Et lasteskip er tatt utenfor Kanariøyene med 4 tonn kokain om bord og mannskapet på åtte, blant dem kapteinen, er pågrepet.

    Skipet ble stanset om lag 240 kilometer utenfor kysten av Lanzarote, den østligste av øyene.

    Hele mannskapet, som besto av fem tyrkere, to aserbajdsjanere og en nederlender, er pågrepet. Den tyrkiske kapteinen er blant de pågrepne, står det i en felles uttalelse fra spansk politi og skattevesen.

    Fartøyet tiltrakk seg oppmerksomhet fordi det hadde lagt ut på det som myndighetene i uttalelsen beskriver som «en unik ferd» fra Tyrkia til Vest-Afrika, uten å laste eller losse varer. Etter å ha foretatt det som beskrives som noen tilfeldige manøvre, satte skipet kurs mot den iberiske halvøy, står det videre.

    Et antinarkotikasenter i Lisboa og som drives med støtte fra seks EU-land og Storbritannia, overvåket skipets ferd i samarbeid med spansk politi før det ble avskåret av fartøy fra spanske og franske tollmyndigheter som patruljerte i området nær Kanariøyene.

  • Mann reddet opp av sjøen etter vannscooterulykke

    En vannscooter kolliderte lørdag morgen i Fedafjorden i Flekkefjord. En mann havnet i sjøen, men ble ved 6-tiden hentet opp i en båt.

    – Han har kommet seg til land, og blitt tatt om bord i brannbåt. Han er våken og bevisst, men nedkjølt og vil få tilsyn av ambulansefolk, opplyser operasjonsleder Arve Myklebust i Agder politidistrikt til NTB klokken 6.15, vel 40 minutter etter at nødtelefonen kom inn.

    Hovedredningssentralen Sør-Norge ble varslet om hendelsen klokken 5.33 lørdag morgen.

    – Vi håper dette skal gå bra. Vi har snakket med mannen, han er kald, men har flytevest, forteller vakthavende redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen.

    Det var mannen selv som varslet om ulykken, ifølge HRS.

  • Read Entire Article