Stjerne-trio på tribunen før toppkampen: - Frustrerende

3 days ago 9

Fire dager før gullkampen mot Elverum satt tre av Kolstads største stjerner på tribunen. De så laget sitt slite mot Nærbø.

Sigvaldi Gudjonsson, Sander Sagosen og Torbjørn Bergerud satt på tribunen da Nærbø var motstander i eliteserien onsdag. Foto: Fanny Feragen Solheim
  • Anne-Marit Dahl

Anne-Marit Dahl

Publisert: 02.10.2024 19:26

Kolstad - Nærbø 30–27 (14–13)

Stjernetrioen Sander Sagosen, Sigvaldi Gudjonsson og Torbjørn Bergerud manglet alle på kampkortet da Nærbø gjestet Kolstad Arena onsdag.

Sagosen må belage seg på å være ute i cirka seks uker på grunn av leddbåndskaden han fikk i høyreskulderen da Zagreb ble slått i Champions League sist uke.

– Det er frustrerende å sitte her og ikke få bidra, sa Sagosen før andreomgangen mot Nærbø ble kastet i gang.

Kolstad slet lenge med å riste av seg Nærbø i Kolstad Arena onsdag. Foto: Fanny Feragen Solheim

Kolstad-kaptein Sigvaldi Gudjonsson sto over på grunn av belastningsstyring, og høyrekanten sier han er klar til Elverum-kampen lørdag.

Lå bak i 23 minutter

Landslagskeeper Torbjørn Bergerud henviste til Kolstads trenerteam for en kommentar til årsaken til at han ikke spilte og ville ikke kommentere sjansene for at han spiller i helga. Han spilte heller ikke cupkampen mot Bergen søndag.

Trioen fikk se Lars Eggen Rismark hente to baller ut av nettet før Kolstad scoret sitt første mål for kvelden. Det kom med Magnus Stølefjell som scoret sikkert fra sin venstrekant.

Resten av omgangen slet Kolstad med uttellingen, og storfavorittene brukte 23 minutter på å ta ledelsen på motstanderen som kun hadde tre seire på fire kamper før onsdagens oppgjør.

Da scoret Simon Jeppsson sitt andre mål fra distanse.

Simon Jeppsson scoret to mål før pause. Foto: Fanny Feragen Solheim

Stian Gomo og Christian Berge rullerte mye på laget før pause, uten at de fant oppstillingen som greide å rykke fra Nærbø i målprotokollen. Nærbø gikk respektløst til verks i angrep og spilte seg til gode muligheter fra seks meter.

Da lagene gikk til pause ledet Kolstad 14–13.

Johnsen-show

Ti minutter ut i andreomgangen skrudde Kolstad opp tempoet, samtidig som skuddene ble fininnstilt. Erlend Johnsen briljerte fra høyrekanten, og Simen Lyse viste fram skuddarmen fra distanse og det så ut til at Nærbø skulle bli parkert.

Men, nei.

Nærbø kjempet med det de hadde, og med et drøye ti minutter igjen, var stillingen 23–22.

Kolstad aktet imidlertid ikke å gå på et sjokktap i egen hall, og steppet det nødvendige hakket opp i sluttminuttene.

Med fire minutter igjen scoret Magnus Stølefjell scoret Kolstads 28. mål og sendte Kolstads i en femmålsledelse. De siste minuttene var ikke feilfrie sett med Kolstad-øyne, men det holdt til ny seier.

Sigurjon Gudmundsson utgjorde keeperduoen for Kolstad sammen med Lars Eggen Rismark mot Nærbø. Islendingen bidro med gode redninger de siste ti minuttene. Foto: Fanny Feragen Solheim

Lørdag møter Kolstad sin fremste tittelutfordrer Elverum borte i Håkons Hall. Elverum jakter publikumsrekorden i eliteserien for menn, noe som betyr at de må få flere enn 9083 tilskuere i hallen.

Det er Kolstad som har rekorden i dag. Den ble satt i 2022 i Trondheim Spektrum mot nettopp Elverum.