Sterke reaksjoner etter Uniteds Ferguson-sparking: – En skam

3 hours ago 7



«En skam», «fornærmende» og «de forstår ikke fotball» – Manchester Uniteds eiere får gjennomgå etter å ha sagt opp klubbens aller største legende.

 Sir Alex Ferguson på plass under Manchester Uniteds 0–0-kamp mot Aston Villa 6. oktober. Her sammen med den nye United-direktøren Jason Wilcox, en drøy uke før Ferguson mistet sin ambassadørrolle. Foto: Mike Egerton / Pa Photos / NTB
  • Jens Friberg, VG

    Jens Friberg, VG

Publisert: 19.10.2024 23:42

– Selvsagt påvirker det oss. Sir Alex er Manchester United. Han bygget klubben opp til det den er i dag, sa Erik ten Hag på fredagens pressekonferanse – før de fikk en etterlengtet seier med 2–1 over Brentford lørdag ettermiddag.

Den legendariske treneren sir Alex Ferguson mistet tirsdag sin jobb som ambassadør for Manchester United.

Under kampen mot Brentford sang en gruppe United-supportere «alle som én elsker sir Alex». Det samme står på et banner på «sir Alex Ferguson stand», den største tribunen på Old Trafford, oppkalt etter skotten.

Det var mange som speidet etter ham under kampen, men han var i stedet på Celtic mot Aberdeen hjemme i Skottland. Ifølge BBC var det planlagt lenge før tirsdagens kontroversielle avgjørelse.

«SKJEDD NOE NYTT I DET SISTE?»: Sir Alex Ferguson på plass under Celtics kamp mot gamleklubben Aberdeen i Glasgow lørdag – samtidig som Manchester United slo Brentford 2–1. Foto: Jane Barlow / Pa Photos / NTB

Klubben sparer i overkant av 30 millioner kroner årlig, og skotten får ikke lenger tilgang til garderoben.

Men først og fremst er det symboleffekten som setter sinnene i kok her i England.

– For en mangel på respekt. Det er helt skandaløst. Sir Alex er sjefen min for alltid, de andre kaster jeg med søppelet, skrev Eric Cantona på Instagram.

– Hvis du kan kaste ut si Alex, er ingen trygge i klubben – nå kan hvem som helst gå. Er det en beskjed til alle i klubben?! spurte stopper-legenden Rio Ferdinand.

– For en skam. Hvor i alle dager er respekten? Jeg må si at eierne virkelig har «driti seg ut» her. De viser at de ikke forstår fotball, skriver Liverpool-legenden Graeme Souness i sin spalte for Daily Mail.

Oppsigelsen tolkes i lys av de nye United-eiernes omfattende spareprogram siden de tok over en minoritetsandel i starten av året.

Klubben har allerede sparket 250 ansatte.

Sir Jim Ratcliffe – ansiktet utad og pengene bak den nye eiergruppeneiergruppenIneos er selskapet til Ratcliffe, som har kjøpt 25 prosent av Manchester United og får kontroll over det sportslige. – har altså ikke kastet bort tid med å ta drastiske grep i den kriserammede klubben.

– Nå viser han sitt sanne jeg. Denne avgjørelsen viser at han bryr seg lite om Uniteds historiske arv, skriver Manchester United-reporter Richard Martin for Goal.com.

Han argumenterer likevel for at det kan gi mening i lys av klubbens gjenreisningsprosjekt.

Med en helt ny sportslig ledelse klubben, starter nå veien mot fremtidens United.

Og sir Alex’ tilstedeværelse har vært til å ta å føle på, argumenterer Martin, i alle årene der klubben har slitt etter han ga seg.

Dette var før Ratcliffe kvittet seg med Ferguson:

Erik ten Hag selv sier at han regner med skotten fortsatt vil være tilgjengelig for råd om det skulle være behov.

– Både vi og sir Alex vet hva han vil ha: Et Manchester United-lag som vinner. Vi kommer definitivt til å trenge ham fremover, som vi har gjort de siste to og et halvt årene jeg har vært her, sa nederlenderen fredag.

Han sier en ting er sikkert, at det finnes ingen klubb der forventningene er så høye som i Manchester United. Og at det er på grunn av sir Alex’ tid i klubben.

– For tiden er det slik at vi ikke klarer å leve opp til standardene han har satt, sa ten Hag – før han altså endelig kunne juble for seier.

Read Entire Article