Spesialenheten kobles inn i Drangedal-drapet

2 hours ago 2



 Atle StoremyrKvinnen ble funnet i dette området på lørdag. Foto: Atle Storemyr

En politipatrulje snakket med kvinnen fredag kveld. Noen timer senere var hun drept. Nå skal spesialenheten undersøke kontakten med kvinnen.

Torsdag 24. oktober kl. 18:08

En kvinne i 50-årene ble lørdag funnet drept i et skogholt i Drangedal. Politiet mener kvinnen sannsynligvis døde sent fredag kveld eller natt til lørdag.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten taler for at hun ble utsatt for vold, og at hun døde som følge av volden, sier politi – inspektør Odd Skei Hostveit.

Han sier det er usikkert hvor kvinnen døde, men drapet sannsynligvis skjedde i området kvinnen ble funnet. Hostveit ønsker ikke å utdype om foranledning eller om politiet mistenker bruk av våpen.

 Atle StoremyrPolitiet jobbet på stedet hvor kvinnen ble funnet, lørdag kveld. Foto: Atle Storemyr

En mann er siktet for drapet. Han og kvinnen hadde en kjærlighetsrelasjon. Det har forsvarer Tolleff Skobba opplyst. Den siktede mannen godtar fengsling i to uker, men nekter straffskyld for drap.

– Han håper at politiet etterforsker saken og at de finner opplysninger som sjekker han ut av saken, har Skobba tidligere sagt til VG.

Mannen ringte selv til politiet og ble kort tid etterpå pågrepet. Han ble først siktet for å ha hensatt kvinnen i hjelpeløs tilstand. Senere ble siktelsen utvidet til å gjelde drap.

 Atle StoremyrFoto: Atle Storemyr

– Fortalte at hun var blitt utsatt for vold

Politiet var i kontakt med kvinnen allerede fredag kveld i 20-tiden.

– Det var en politipatrulje som var på vei til et annet oppdrag, som observerte avdøde langs veien, sier Hostveit.

Han forteller at politipatruljen valgte å snu, og snakke med kvinnen.

– Hun fortalte at hun var blitt utsatt for en voldshendelse, som man oppfattet at skulle ha skjedd samme dag, tidligere på dagen. Hun ga ikke mye detaljert informasjon, og politipatruljen dro etter hvert videre til oppdraget de var på vei til.

Hostveit sier at spesialenheten er orientert om patruljens kontakt med kvinnen, og gjør undersøkelser for å avklare om det er rimelig grunn til å starte en etterforskning.

– Kan du si noe om tilstanden til kvinnen da patruljen hadde kontakt med henne?

– Nei, den informasjonen er i første omgang noe spesialenheten skal se på i sin etterforskning. Derfor kan jeg ikke kommentere mer.

Hostveit sier dette er siste sikre observasjon av kvinnen, før hun ble drept.

 Atle StoremyrPolitiet har gjort beslag på flere steder. Her er døren til siktede forseglet. Foto: Atle Storemyr

«Masse beslag»

Hostveit sier politiet har gjort beslag både på funnstedet og andre steder.

– Det er masse beslag, men det er vanskelig å si hvilken betydning de har, foreløpig. De blir sendt til Kripos for vurdering.

En av gjenstandene politiet har gjort beslag i er en båt.

– Det var en båt som ble disponert av siktede og som kan ha vært i bruk så sent som fredag kveld. Derfor er den relevant å undersøke.

Read Entire Article