Sparkesykkel-mareritt: - Synd om en ambulanse må stoppe

1 day ago 4



 PrivatSparkesykler parkert ved og i Åsengveien i Bærum kommune. Foto: Privat

Naboene på Slependen i Bærum har fått nok av å flytte el-sparkesykler.

fredag 4. oktober kl. 20:35

Kortversjonen

  • Innbyggerne på Slependen i Bærum er lei av at el-sparkesykler blokkerer veien.
  • De er lei av å måtte gå ut av bilene sine for å flytte el-sparkesyklene, og bekymrer seg for utrykningskjøretøys fremkommelighet.
  • Bærum kommune har gitt beskjed til operatøren Tier om at de må redusere antallet el-sparkesykler. Kommunen vil også tilpasse parkeringssonen på den aktuelle veien.
  • Tier bekrefter overfor Budstikka at dem og kommunen skal i dialog.

– Når man ytrer en bekymring er det trist at man ikke får noe svar og at ingenting skjer, sier beboer Marius Lund-Jellum (45) til VG.

Det var i august at el-sparkesykkel-marerittet begynte i Åsengveien.

Da kom det rundt 20 el-sparkesykler fra Tier til kysset, ifølge Lund-Jellum. Han sier at han og naboene siden den gang har måttet fjerne el-sparkesykler flere ganger i uken for å komme frem med bil.

 Privat20 el-sparkesykler på rekke og rad i Åsenveien på Slependen. Foto: Privat

– En stund var det overkommelig med et par sykler, men det blir vanskelig å passere når syv-åtte sykler ligger slengt rundt, sier Lund-Jellum til Budstikka, som omtalte saken først.

– Jeg klarer å flytte dem, men er det noen på 60–70 år så kommer de seg ikke frem, sier Mats Lundeby, som også er én av dem som benytter veien.

Bilde av Marius Lund-JellumMarius Lund-Jellum

Lundeby forklarer at el-sparkesyklene sto pent og pyntelig til å begynne med, men at det etter hvert ble flere som sto parkert midt i veien.

– Gjennom sesongen har antallet el-sparkesykler økt, noe som har ført til opphopning av el-sparkesykler flere steder, som i Åsvengveien. Vi har nå bedt operatøren Tier om å redusere antallet, noe som iverksettes i disse dager, skriver Bærum kommunes sykkelkoordinator, Håvard Almedia Eriksson, i en e-post til VG.

Det gjemmer seg en feil i dette bildet. Klarer du å se den? Foto: Privat

Beboer Lundeby påstår at der heller ikke er noen merking eller stativ for parkering på stedet og sier:

– Det er folk som parkerer dem dårlig, det er ikke Tier sin feil.

Eriksson skriver at kommunen ønsker å rydde opp og få systemet til å fungere bedre:

– Vi vil få tilpasset parkeringssonen slik at el-sparkesyklene ikke kan parkeres i krysset som før. Vi forsøker oss nå også med fysiske stativer i områder med mye bruk.

Tier har ikke besvart VGs henvendelse. Overfor Budstikka bekrefter selskapet at dem og kommunen skal prate sammen:

– Sikkerhet og fremkommelighet for både brukere og innbyggere har alltid vår høyeste prioritet. Derfor tar vi alle synspunkter på største alvor, skriver policysjef Dan Nerén i en e-post.

SLEPENDEN: Bildet viser sparkesykler fra Tier i det aktuelle krysset. Skjermbildet er tilsendt VG av Lund-Jellum. Foto: Skjermdump Tier-appen

De to naboene er spesielt bekymret når det gjelder potensiell utrykning fra nødetatene.

– Det er synd om en ambulanse må stoppe for å flytte sparkesykler, sier Lund-Jellum.

Til dette svarer kommunen at el-sparkesykler selvfølgelig ikke skal være i veien for utrykningskjøretøy:

– Vårt inntrykk er at parkering som oftest skjer utenom vei. Dersom det blir problemer, gjør vi tiltak, skriver Eriksson.

Hva tenker du?Hva tenker du om el-sparkesykler?aSkulle ønske at det var flere der jeg borbEt fint tilbudcDet burde være litt færredFå bort alle sammen!

Det som imidlertid irriterer Lund-Jellum mest er at han ikke har fått svar på sine henvendelser til kommunen.

VG har sett dokumentasjon som viser henvendelser fra beboeren den 20. august og 19. september, og ifølge Lund-Jellum har han prøvd å nå frem mellom seks og syv ganger i denne perioden.

– Det er bare å beklage at vi ikke har fått svart ut denne tidligere, vi vil gjøre vårt beste for å følge opp bedre i fremtiden, svarer Eriksson i sin e-post til VG.

Read Entire Article