Solskjær åpner for å bli landslagstrener

1 week ago 8



Ole Gunnar Solskjær gjorde en sjelden opptreden – og innrømte at han er åpen for dialog om landslagsjobben.

Foto: Heiko Junge / NTB

Publisert: 26.09.2024 15:57 | Oppdatert: 26.09.2024 16:19

– Jeg er en stolt nordmann. Hvis spørsmålet kommer, når Ståle (Solbakken) finner ut av at han ikke vil det lenger, går jeg gjerne inn i en samtale.

Det sa Ole Gunnar Solskjær fra scenen under Oslo Business Forum på Lillestrøm torsdag ettermiddag. Uttalelsen ga jubel fra 3000 tilhørere på messen.

Dit var han invitert for å snakke om lederskap, men temaet fotball var selvsagt ikke til å unngå. Etter det halv time lange intervjuet på ble Solskjær intervjuet av NRK bak scenen.

VG ble geleidet ut av rommet, men fikk noen ord med Solskjær på vei ut.

– Du må si noen ord om landslagstrenerjobben?

– Det trenger jeg ikke å si noe om. Det har Ståle full kontroll på.

– Du sa på scenen at du finner tydelig motivasjon i det?

– Nei, Ståle kan være der lenge han. Vi satser på at han kvalifiserer seg (til VM 2026), svarer Solskjær og forsvinner opp en trapp.

Det er snart tre år siden Ole Gunnar Solskjær (50) sa farvel til Manchester United.

Solskjær har nå vært over 1000 dager ute av rollen som trener og manager på toppnivå. 24. oktober har han vært like lenge ute av de som de 1069 dagene har var manager for Manchester United fra 2018 til 2021.

Han hadde ikke sagt nei til en retur til Old Trafford.

– Hvis familien din spør deg så sier du ja alle dager i uken. Det føles feil å snakke om jobber andre folk har. Men jeg sier ja, svarte han på direkte spørsmål fra Jacob Schram, som intervjuet Solskjær fra scenen.

Ståle Solbakken røpet i begynnelsen av september at han uansett slutter etter VM-sluttspillet i 2026. Jan Åge Fjørtoft var rask med å lansere Solskjær som Norges neste landslagssjef.

– Når vi har en norsk trener som har vært tre år i Manchester United, så bør man ta den første telefonen dit og høre hva han planlegger. Det er også ryddig overfor han, som helt sikkert vet at det kan komme en forespørsel, sa Viaplay-profilen med 71 landskamper til VG.

Ole Gunnar Solskjærs managerkarriere pekte - tross manglende titler –lenge i riktig. I juli 2021 signerte han en ny kontrakt frem til sist sommer, med muligheter til å utvide til sommeren 2025.

Slik gikk det ikke.

En måned senere gjorde Cristiano Ronaldo comeback på Old Trafford.

– Det riktige var å signere Cristiano, men det ville vært bedre for både Cristiano og oss om han ikke hadde signert. Det er overskriften, medga Solskjær sist vinter.

Siden har han vært koblet til Irlands landslag og klubben Besiktas av media. Men det har blitt med rykter og spekulasjoner. Akkurat som etter fjorårets nyhet om at Solskjær skulle ha møtt det svenske fotballforbundet.

Han har selv bare bekreftet at han i fjor takket nei til å trene det norske kvinnelandslaget.

– Jeg har minst én klubb til i meg. Det må være et spennende sted, et eventyr, sa han under et besøk i India sist vinter. Solskjær fortsatte:

– Ikke for å være respektløs, men hvor drar du liksom etter å ha trent Manchester United i tre år?

– Min beste venn, som også er min agent, går gjennom tilbudene. Om du har vært manager for Manchester United så kan man ha noen krav til hvor man vil jobbe, sa nordmannen i 2023.

Read Entire Article