Solbakken fredes av ekspertene: – Blir for enkelt

2 hours ago 3



Norge kollapset i andre omgang mot Østerrike og det største tapet på syv år er et faktum, men ekspertene vil ikke ha en debatt om Ståle Solbakkens fremtid.

 Ståle Solbakken får støtte av ekspertene VG har pratet med, selv etter stortapet i Linz. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
  • Bjørn S. Delebekk (foto), VG

Publisert: 13.10.2024 23:47

VG Live

– Dette var et gedigent tilbakesteg også for Solbakken med tanke på hans posisjon blant folket, tror jeg. Hadde vi vunnet her, så hadde det plutselig vært voldsom positivitet rundt Solbakken. Nå er vi litt tilbake til scratch, egentlig.

Det sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp til VG om landslagssjefen etter 1–5 i østerrikske Linz.

Etter 0–0 borte mot Kasakhstan gikk diskusjonen om Solbakkens fremtid. Etter seier over Østerrike og Slovenia var optimismen tilbake. At stemningen tilsynelatende har snudd etter tapet i Linz sier noe om posisjonen til landslagssjefen, mener den tidligere Brann-spilleren.

– Den er jo fortsatt skjør. Det må vi jo bare si. At det var en veldig positiv periode nå med to gode kamper og litt endring av stil og en litt annen måte å bruke spillerne på.

Morten Thorsbys reaksjon på tapet i Østerrike:

Torp omtaler tapet som «en gedigen skuffelse» og omtaler Norge som «tafatte og resignerte». Likevel er ikke Torp der at han ønsker å vrake Solbakken som landslagssjef.

– Jeg syns det blir for enkelt. Det er mer sammensatt enn det. Jeg er jo litt der at skal man gjøre en endring, så må man vite at det blir bedre. Og det er ingen kandidatalternativer som kan gi den garantien.

Ståle Solbakkens kontrakt går ut etter VM i 2026. I september varslet landslagssjefen at den avtalen ikke blir forlenget.

Hva mener du? Er Ståle Solbakken rett mann for Norge?

Bjørn S. Delebekk / VG

Bjørn S. Delebekk / VG

Hva mener du? Er Ståle Solbakken rett mann for Norge?

Ja!

Nei!

Samme det. Landslaget er ikke godt nok uansett

Akkurat det poenget istemmes av den mangeårige fotballkommentatoren Arne Scheie.

– Hva er alternativene? tenker jeg. Dette kan fortsatt gå, men enkeltresultatet er ikke pent. I dag, i internasjonal fotball er det nesten ingen som taper med så stygge sifre, sier Scheie til VG.

Viaplay-ekspert Lars Tjærnås trodde nesten ikke det han så gjennom TV-skjermen søndag.

– Selv med en så begredelig andre omgang mener jeg Ståle og trenerspørsmålet ikke bør være første diskusjon. Mange av baklengsmålene er resultat av ting utenfor en treners kontroll. Personlige feil en knapt trodde var mulig. Kampplanen fra start var fornuftig nok. Men det ser selvsagt ekstremt stygt ut – fordi det ER stygt, skriver Tjærnås til VG.

https://@vgno/vgtv-stories?playlistId=08cJqcDDRJLOiv5s9aBM4eZH

Viking-spiller Kristoffer Løkberg var på plass i Linz som fotballekspert for NRK. Han er på samme linje som øvrige norske fotballeksperter.

– Det var et norsk landslag i fremgang inn mot kampen. De fikk dessverre et voldsomt tilbakeslag, men jeg har veldig lite tro på å hugge hodet av treneren etter den opplevelsen her. Det var et norsk lag som fortsatt kan ende på 13 poeng i Nations League-gruppen sin. Det hadde vel de fleste takket ja til i forkant, sier Løkberg til VG før han oppsummerer.

– Det er 22 grusomme minutter. Men førsteomgangen er faktisk ganske positiv mot en sterk motstander på bortebane. Det er vanskelig å gardere seg mot det horrible straffesparket som blir laget, som selvsagt preger kampen veldig, avslutter 32-åringen.

Ståle Solbakken ble selv presset på egen fremtid under søndagens pressekonferanse. VG spurte hvorfor han er rett mann for Norge.

– Det har jeg svart på før. Jeg har kontrakt, vi har full tillit til hverandre, og vi jobber steinhardt. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal ha det, svarer Solbakken.

Landslagssjefen tar selv på seg skylden for det som skjer etter at Østerrike dobler ledelsen.

– Hvis det er noen som skal ta på seg dette er det meg. Vi må stoppe blødningen etter 1–3. Den straffen blir dømt 1 av 100 ganger. Det er et soleklart frispark til Wolfe (på 1-3). Men etter det får vi ikke stoppet blødningen. Det blir altfor mye tut og kjør. Etter 1–3 er det meg, sier en selvkritisk landslagssjef.

Se Solbakken svare på spørsmål her:

Read Entire Article