Sol Bamba er død: – En klubblegende

1 month ago 19



Den tidligere Cardiff-spilleren ble 39 år gammel.

Sol Bamba feirer en scoring for Cardiff mot Southampton i februar 2019. Foto: Mark Kerton / Pa Photos / NTB
  • Ingrid Hovda Storaas, VG

    Ingrid Hovda Storaas, VG

Publisert: 01.09.2024 01:47

Det er den tyrkiske klubben Adanaspor, der Bamba arbeidet som teknisk direktør, som kunngjør dødsfallet sent lørdag kveld, skriver BBC.

– Han ble syk før kampen mot Manisa i går, og han ble fraktet til sykehuset. Dessverre tapte han kampen om livet der. Våre kondolanser går til familien hans og vårt lokalsamfunn, skriver de i en uttalelse.

Sol Bamba, som egentlig heter Souleymane Bamba, var fra Elfenbenskysten.

Han var kaptein for Leeds United mellom 2015 og 2016.

– Alle i Leeds United er i sorg over nyheten om at tidligere Leeds-kaptein Sol Bamba har mistet livet. Våre tanker og kondolanser går til familien og vennene hans i denne tragiske tiden. Hvil i fred, Sol. Du vil alltid være i våre hjerter, skriver klubben på X.

Bamba har blant annet også spilt for Leicester, Palermo og Cardiff.

Cardiff kunngjorde i januar 2021 at Bamba hadde fått kreft, og at han fikk behandling. Fire måneder senere gjenopptok han spillingen, og annonserte at han var kreftfri, skriver BBC.

– Det er med stor sorg vi i kveld har fått vite om dødsfallet til klubblegenden Sol Bamba, skriver klubben i en uttalelse.

– Sols påvirkning på klubben vår, både som spiller og trener, kan ikke måles. Han var en helt for oss alle, en leder i garderobe og en sann gentleman.

Read Entire Article