Slakter nye Champions League: – Kanskje en utspekulert plan

4 days ago 10



Først protesterte supporterne mot det nye Champions League-formatet. Deretter tok Borussia Dortmund sin største seier i turneringen noensinne.

Foto: FRIEDEMANN VOGEL / EPA / NTB

Publisert: 02.10.2024 07:04 | Oppdatert: 02.10.2024 07:27

Julian Ryerson og Dortmund ga seg ikke før det sto 7–1 da Celtic var på besøk tirsdag kveld.

Dortmunds forrige rekord var 6–0 mot Legia Warszawa i 2016.

Det var likevel noe annet som stjal oppmerksomheten på en kveld der det florerte med storseire, blant annet vant Manchester City og Erling Braut Haaland 4–0 borte over Slovan Bratislava. Haaland scoret det tredje målet i en kamp City dominerte fullstendig.

Erling Braut Haaland setter ballen i mål mot Slovan Bratislava. Foto: JOE KLAMAR / AFP / NTB

Før oppgjøret mot Celtic gjorde Dortmunds supportere det klart hva de synes om det nye formatet i Champions League, med en enorm tifo der det sto «UEFA MAFIA».

I tillegg var det et banner under hvor det stod «You don’t care about the sport – all you care about is money!» «Dere bryr dere ikke om sporten – alt dere bryr dere om er penger!»

Dortmunds supportere viste hva de mente om Uefas endringer i Champions League. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Brann fikk tidligere i år bot fra UEFA etter «Uefa Mafia»-banner. De var i rettssak i CAS etter å ha anket boten i september.

I år har Uefa endret hvordan Champions League spilles. Det er fire flere lag med, og gruppespillet har blitt byttet ut med et ligasystem hvor de nå 36 lagene spiller åtte kamper mot åtte forskjellige lag.

ESPN-skribent Mark Ogden er meget kritisk. Han mener at det nye Champions League-formatet viser hvordan en superliga ville blitt: Mange kamper uten betydning.

– Kanskje det er en utspekulert plan av Uefa for å vise hvordan det ville vært, skriver han på X.

Miguel Delaney, skribent i Independent, skriver at det kommer til å bli noen gode kamper rundt 7.- og 9.-plassene og 23. og 25.-plassene på tabellen – og at noen vil snakke om hvor bra disse få kampene var.

Men for å avgjøre hvilke åtte lag som går direkte videre, og hvilke 16 lag som skal ut i playoff, skal det først spilles 144 kamper.

Teller man med playoffkampene, vil det være 160 kamper før åttedelsfinalene i Champions League begynner. Det er 64 kamper flere enn i fjor.

– Store kamper i verdens beste sport føles ikke som ekte sport, skriver Delaney.

Julian Ryerson og Dortmund satte ny klubbrekord da de slo Celtic hele 7–1. Foto: Leon Kuegeler / Reuters / NTB

Målforskjellen kan bli avgjørende, og det har vært en rekke ujevne kamper så langt. I første runde satte Bayern rekord i Champions League da Røde Stjerne ble slått 9–2. Aldri tidligere har noen scoret ni mål i én Champions League-kamp.

Fem av åtte kamper i tirsdagens Champions League-runde ble vunnet med fire eller flere mål.

– Kvalitetsforskjellen i denne kampen er den største jeg har sett i en Champions League-kamp, var tidligere Tottenham-spiller og Sky Sports-ekspert Michael Dawsons dom over Manchester Citys 4–0-seier over Slovan Bratislava.

Read Entire Article