Skytingen i Haugesund: Politiet frykter andre er skadet

3 weeks ago 18



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krisen i Midtøsten.

  • Skytingen i Haugesund: Politiet frykter andre er skadet

    Politiet frykter at flere personer er skadet etter at en mann havnet på sykehus med skuddskade i Haugesund mandag kveld.

    – Vi frykter at det er andre personer som er skadet, som hverken politiet eller helsevesenet kjenner til pr. nå, skriver Jarle Utne-Reitan, seksjonsleder etterretning og etterforskning i Haugesund i en pressemelding.

    Ingen er foreløpig pågrepet.

    – Vi er fremdeles i en veldig tidlig fase i etterforskningen, men det vi vet pr. nå er at det skal ha vært en uoverensstemmelse mellom flere personer i Haraldsvang i Haugesund i går. De involverte er i et miljø, og er kjent for politiet, skriver Utne-Reitan.

    Vitner ringte inn til politiet mandag kveld og sa at de hadde observert personer som muligens var i besittelse av en våpenlignende gjenstand. Politiet rykket ut med flere bevæpnede patruljer, men traff ingen personer på stedet.

    Senere kom politiet i kontakt med en mann i 20-årene som var innlagt på Haugesund sykehus med en skuddskade.

  • Franske medier: Mann erkjenner massevoldtekt av kona

    Gisele Pelicot (i midten), ekskona til den tiltalte, ankommer et tidligere rettsmøte i Avignon.

    Gisele Pelicot (i midten), ekskona til den tiltalte, ankommer et tidligere rettsmøte i Avignon. Foto: Lewis Joly / AP / NTB

    En franskmann som står tiltalt for å ha dopet ned kona og invitert titalls fremmede menn til å voldta henne, sier han er skyldig, ifølge franske medier.

    Neddopingen med sovepiller og voldtektene skal ha pågått i en tiårsperiode. På tiltalebenken sitter også 50 andre menn i alderen 26 til 74 år. Voldtektene ble filmet.

    Rettssaken startet for et par uker siden, men først tirsdag møtte den tiltalte 71-åringen i retten.

    – Jeg erkjenner alt jeg er tiltalt for. Jeg er en voldtektsmann, akkurat som alle andre i dette rommet, sa 71-åringen da han forklarte seg, ifølge TV-kanalen BFMTV som er til stede i rettssalen.

    Mannen sa også at han angrer, og ba om tilgivelse.

    Mannens 72 år gamle ekskone er til stede i rettssalen. Paret levde sammen i 50 år, og hun har forklart at hun aldri noensinne kunne forestilt seg at han kunne gjøre det han gjorde.

  • Mann erkjenner straffskyld for medvirkning til barneekteskap

    En mann i 40-årene innrømmer medvirkning til barneekteskap. Sønnen, som er under 18 år, skulle gifte seg med en jente under 16 år, mener politiet.

    Siktede har erkjent straffskyld i avhør. Det kommer frem i en kjennelse fra Oslo tingrett fra 29. august, skriver VG.

    – Vi har snakket med vår klient og har ingen ytterligere kommentarer, skriver hans forsvarer, advokat Svein Holden, i en SMS til avisen.

    Politiet slo til mot en fest i Oslo i august etter mistanke om at det skulle være et bryllup mellom gutten og jenta. Fedrene til gutten og jenta ble pågrepet og siktet for medvirkning til inngåelse av ekteskap med noen under 16 år.

    Begge nektet da straffskyld og sa at det dreide seg om en forlovelsesfest.

    Jentas far nekter fortsatt straffskyld.

    – Jeg har ikke noe mer å legge til i denne saken, sier hans forsvarer, advokat Bjørn Erik Rødser.

  • 30 turister skadet i bussulykke ved Machu Picchu

    Machu Picchu på et bilde fra 2020.

    Machu Picchu på et bilde fra 2020. Foto: Martin Mejia / AP / NTB

    30 turister ble alvorlig skadet da en buss kjørte av veien og raste ned 15 meter ved inkabyen Machu Picchu i Peru mandag.

    Bussen hadde forlatt ruinbyen og var på vei nedover en svingete vei da ulykken skjedde.

    Blant de skadede turistene er det italienere, chilenere og japanere. Minst 20 av dem ble innlagt på sykehus med bruddskader, ifølge politiet.

    Machu Picchu, som ble bygget i Andesfjellene av inkaene på 1400-tallet, besøkes i snitt av 4500 turister pr. dag.

  • Mann pågrepet for trussel mot Nora Haukland

    Mannen ble pågrepet mandag og siktet for trusler mot Nora Haukland. Han fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

    – Jeg kan ikke gå inn på relasjonen til Høiby-saken, men jeg kan bekrefte at han ble pågrepet i vårt distrikt, sier politiadvokat i Sør-Øst Andrea Finckenhagen til Aftenposten.

    Trusselen mot Haukland skal ha forbindelse med etterforskningen av Marius Borg Høiby, skriver TV 2.

    Mannen er også siktet for omtrent 20 andre trusler, opplyser politiadvokat Andrea Finckenhagen.

    TV 2 meldte om saken først.

    – Det var en helt rolig pågripelse uten dramatikk. Politiet er godt kjent med denne personen fra tidligere selv om han ikke er straffedømt, sier hun.

  • Prognose: 39 millioner vil dø av antibiotikaresistens

    Antibiotikaresistens oppstår når bakterier blir motstandsdyktige mot antibiotika. Bildet, tatt med elektronmikroskop, viser bakterien som forårsaker sykdommen e. coli.

    Antibiotikaresistens oppstår når bakterier blir motstandsdyktige mot antibiotika. Bildet, tatt med elektronmikroskop, viser bakterien som forårsaker sykdommen e. coli. Foto: Janice Haney Carr / CDC / AP / NTB

    Antall mennesker som dør av sykdom som skyldes antibiotikaresistens, ventes å øke kraftig de neste 25 årene.

    I en ny studie anslår forskere at resistente bakterier til sammen vil ta 39 millioner liv i verden fra nå og frem til 2050.

    I tillegg kommer enda flere tilfeller der antibiotikaresistens spiller en rolle, men der den konkrete dødsårsaken er vanskelig å fastslå. Forskerne venter 169 millioner slike dødsfall de neste 25 årene.

    – Vi trenger raskt nye strategier for å redusere risikoen for alvorlige infeksjoner med vaksiner, nye medisiner, bedre helsevesen, bedre tilgang til eksisterende antibiotika og retningslinjer for hvordan de kan brukes mest effektivt, sier Stein Emil Vollset ved Folkehelseinstituttet i Norge, som har deltatt i arbeidet med studien.

    Antallet som dør som følge av antibiotikaresistens pr. år, ventes å øke med nesten 70 prosent til 1,91 millioner i 2050.

  • Person fikk kran over seg: Alvorlig skadet

    En mann i 50-årene ble tirsdag morgen fløyet til sykehus i Bergen med luftambulansen etter en arbeidsulykke i Grinde i Tysvær. Personen fikk en kran over seg.

    Det opplyses at det er store hodeskader på pasienten, skriver operasjonsleder Rune Tallaksen i Sørvest politidistrikt på politiloggen.

  • Leger Uten Grenser legger ned Russland-kontor

    Organisasjonen Leger Uten Grenser (MSF) opplyser at de legger ned virksomheten i Russland etter 32 år.

    Beslutningen kommer etter at organisasjonen har mottatt et brev fra det russiske justisdepartementet, skriver MSF på sin hjemmeside.

    – I august mottok vi et brev fra justisdepartementet om at et kontor som var knyttet til vår virksomhet, fjernes fra registeret over kontorer og virksomheter som samarbeider med utenlandske ikke-statlige organisasjoner, opplyser MSF.

    – Det er med tungt hjerte at vi må stenge vår virksomhet i Russland, og vi vil gjerne gjenoppta arbeidet dersom russiske myndigheter godkjenner de nødvendige forhold, skriver organisasjonen i pressemeldingen.

    Leger Uten Grenser har hatt virksomhet i Russland siden 1992.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 22.08.2024 18:16

Read Entire Article