Sky News: Israels president nekter for å stå bak personsøkerangrepet i Libanon

2 hours ago 2



Israels president Isaac Herzog benekter at Israel hadde noe å gjøre med personsøker- og walkietalkieangrepene i Beirut tidigere denne uka.

Israels president Isaac Herzog benekter at Israel hadde noe å gjøre med personsøker- og walkietalkieangrepene i Beirut tidigere denne uka. Foto: Gil Cohen-Magen/Pool via AP/NTB

– Jeg avviser at Israel har hatt noe med denne operasjonen å gjøre, sier han til den britiske kringkasteren Sky News.

Herzog erkjenner at spenningen mellom Israel og Libanon har økt den siste tiden, men sier videre at Israel ikke ønsker en krig med Libanon. Han mener imidlertid at landet «har blitt kuppet av Hizbollah» og at Israel «kjemper for hele den frie verden».

Han legger til at Hizbollah «har mange fiender».

Første kommentar

Herzogs kommentarer er Israels første om det omfattende angrepet, som rammet både personsøkere og walkietalkier knyttet til Hizbollah-medlemmer. Totalt ble over 40 personer drept og flere tusen såret i Beirut og andre libanesiske byer.

Både Hizbollah og den libanesiske regjeringen har anklaget Israel for å stå bak. USA, en av Israels nærmeste allierte, har også avvist å ha vært involvert i angrepet. Washington har også sagt at de ikke vet hvem som står bak.

Skuffet over Storbritannia

Under intervjuet ble Herzog spurt om han er skuffet over den nye britiske regjeringens tilnærming til Israel. Statsminister Keir Starmer har nylig suspendert flere våpeneksportlisenser til Israel.

Herzog svarer at han har gode relasjoner med det den nye regjeringen og det britiske folket generelt, men:

– Man må forstå at vi forventer at venner og allierte er der for oss på samme måte som vi er der for dem, sier han.

– Og ja, det er sant at det er en generell skuffelse i Israel.

Read Entire Article