Skolebråket i Sør-Odal: Kommunedirektør går av

1 month ago 27



STOR SKOLE: Glommasvingen skole på Skarnes i Sør-Odal huser over 800 elever og over 100 ansatte. Den ble åpnet i 2018 - etter nedlegging og sammenslåing av flere mindre skoler i kommunen. Foto: Fredrik Solstad / VG

Etter all uroen rundt Glommasvingen skole: Kommunedirektør Anita Orlund går av som kommunedirektør.

  • Bilde av Frank Ertesvåg
fredag 15. mars kl. 09:45

Saken oppdateres

Kommunedirektøren, som er en kommunes øverste administrative leder, får med seg en etterlønn på 1,3 millioner kroner, skriver Glåmdalen.

Orlund gikk av på dagen torsdag ettermiddag.

I en pressemelding skriver Sør-Odal kommune at ordfører Knut Hvithammer (Ap) takker Orlund for innsatsen. Og at Sør-Odal kommune mister en sterk og strategisk ressurs som vil bli savnet.

Han bekrefter at all uroen på Glommasvingen skole, som er Innlandets største grunnskole - med over 800 elever, er en del av årsaken til at Orlund forsvinner.

FOLKETS MANN: Knut Hvithammer (Ap) er ordfører i Sør-Odal kommune. Foto: Fredrik Solstad / VG

Men:

– Det er ikke ene og alene Glommasvingen som er årsaken. Vi har hatt et nært og tillitsfullt samarbeid, som jeg kommer til å savne. Men vi kom til et punkt der det føltes riktig å gå hver vår vei. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken ytterligere, sier Hvithammer til Glåmdalen.

Mye uro

Både Glåmdalen og VG har i flere saker omtalt et krevende læringsmiljø og arbeidsmiljø på Glommasvingen skole.

Nylig sluttet også rektor Ingrid Maria Ulheim på dagen etter at hele skolen måtte stenge noen uker tidligere - da Ulheim og ass.rektor begge gjorde det kjent at de ville slutte.

En stor del av lærerne brukte egenmelding og ble borte fra skolen samme dag.

Anita Orlund, eks.kommunedirektør<-Anita Orlund, eks.kommunedirektør

Da uttalte kommunedirektør Orlund at hennes førsteprioritet var å få på plass en god dialog med skolens ledelse, som kunne bedre skolehverdagen for alle elever og lærere så raskt som mulig.

Utfallet ble at begge topplederne på skolen sluttet - før hun selv sluttet som kommunedirektør (tidligere rådmann) etter to og et halvt år i jobben.

Gjennomtrekk på toppen

Det er også kommet frem at Glommasvingen skole har hatt til sammen ti personer som rektorer og ass. rektorer siden den nye, store skolen åpnet i 2018.

Skolen har også hatt flere mobbesaker enn snittet de siste årene, og får spesiell oppfølging fra utdanningsavdelingen hos Statsforvalteren i Innlandet.

Les også

Read Entire Article