Skjerp dere, VG!

3 hours ago 3



Lokalsamfunn kan bli lagt ned og barn bli tvangsflyttet for å kunne gå på skole. Men det VGs Astrid Meland henger seg opp i er at en folkevalgt politiker sier tydelig at hun er imot skolenedleggelser i eget hjemfylke. Det er det som er pinlig, VG.

 EMMA BØ / VGSTØTTER MEHL: – Vi skal være glad for vi har statsråder som også er opptatt av lokale saker. Vi vil derfor gi all honnør til Emilies engasjement for sitt hjemfylke, skriver Sp-kollegene Borch og Heen. Foto: EMMA BØ / VG
tirsdag 22. oktober kl. 20:31
Bilde av SANDRA BORCHSANDRA BORCH

stortingsrepresentant (Sp)

Bilde av ALEKSANDER HEENALEKSANDER HEEN

stortingsrepresentant (Sp)

Saken kort oppsummert: Ap, H og MDG i Innlandet har flertall i fylkestinget i Innlandet og vil legge ned seks videregående skoler.

Senterpartiet er den tydeligste politiske motstanderen som kjemper med nebb og klør mot denne sentraliseringen.

Fordi det å legge ned seks videregående skoler i dette fylket vil være å radbrekke lokalsamfunn og få store konsekvenser for næringsliv, familier og skoleelever.

Emilie Mehl er folkevalgt fra Hedmark valgkrets i Innlandet. Å opprettholde lokalsamfunn, og bygder er en hjertesak for henne. Det er det som er bakgrunnen for hele hennes politiske engasjement.

Da er det ikke rart hun sier tydelig ifra. Hun mener at Ap Innlandet har solgt sjelen si til Høyre og det har hun helt rett i.

Det hersker ingen tvil om at det er fylkestinget i Innlandet som avgjør denne saken, ikke Stortinget eller regjeringen.

Men en folkevalgt politiker, uavhengig av hvilken rolle man har, er i sin fulle rett til å si sin mening om en så viktig sak i sitt eget valgdistrikt.

Til og med når sterke ord blir brukt. De gjenspeiler bare den fortvilelsen hun kjenner på.

Vi skal være glad for vi har statsråder som også er opptatt av lokale saker. Vi vil derfor gi all honnør til Emilies engasjement for sitt hjemfylke.

I morgen skal fylkestingspolitikere i Innlandet avgjøre fremtiden til mange familier, barn og unge i Innlandet.

Men det Astrid Meland og VG henger seg opp i dagen før, er at en folkevalgt engasjerer seg og sier tydelig at hun er uenig i at seks videregående skoler skal legges ned.

Om ikke annet får vi bekreftet at kommentatorer i rikspressen er mindre opptatt av sak, mer om fremtoning og debatten i debatten.

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til debatt@vg.no.
Read Entire Article