Skandalescener i Madrid: Måtte roe ned egne fans

1 week ago 12



(Atletico Madrid – Real Madrid 0–1, pågår nå) Halvveis ut i andre omgang beordret dommeren samtlige spillere til å forlate banen. Tyve minutter senere ble kampen gjenopptatt.

1 av 4Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

  • Andreas Hellenes, VG

    Andreas Hellenes, VG

Publisert: 29.09.2024 22:36 | Oppdatert: 29.09.2024 22:56

Alt startet med at Real Madrids brasilianske midtstopper Éder Militão banket bortelaget i ledelsen mot byrival Atlético Madrid i det 63. spilleminutt.

Kort tid senere ble storkampen stoppet av hoveddommer Mateo Busquets. Det etter at Atletico Madrid-supportere hadde kastet to lightere mot Real Madrids målvakt Thibaut Courtois.

Plutselig kunne man se Diego Simeone, Koke og José María Giménez gå bort til egne fans for å roe de ned.

VGs fotballkommentator, Vegard Aulstad, er til stede på kampen og oppsummerer episoden slik:

– De var tydelig illsinte etter ledermålet og det kokte fullstendig bak målet til Courtois etter at han provoserte med sin feiring på 1–0-scoringen. Hele kampen har båret preg av en langt mer amper stemning på tribunen enn på banen. Og når spillerne må bort og roe ned egne supportere så har det gått for langt. Da Diego Simeone i dressen sin tuslet bort bak mål der for å roe gemyttene så var liksom farsen komplett. Trist oppførsel.

Vegard Aulstad

Fotballkommentator i VG

Oppgjøret er Alexander Sørloths første Madrid-derby.

På et fullstappet Wanda Metropolitano valgte Diego Simeone å gi nordmannen sjansen fra start.

Foran 70 000 mennesker i den spanske hovedstaden fikk man se et hjemmelag som slet med å skape sjanser i første omgang, og deres norske spiss fikk vanskelige arbeidsforhold mot Real Madrids midtstopperpar Antonio Rüdiger og Éder Militão.

– En tung og litt kjip kamp for vår mann. Uheldig med noen touch og blir aldri satt opp i nok situasjoner til å gi Rüdiger en skikkelig prøve i duellspillet. For det tror jeg han kunne gjort om dette ble en typisk krigerkamp fra Atletico i et Madrid-derby. Det ville passet ham perfekt. Det ble ikke en sånn kamp i de minuttene han spilte. Typisk nok var han litt på vei «inn» i oppgjøret da han ble tatt av. Men alt i alt under pari i kveld, sier Aulstad.

1 av 3Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

Minuttet før pause fikk Sørloth sin eneste sjanse da han på en kontring ble spilt fri i bakrom, men nordmannens skuddforsøk ble blokkert av nevnte Rüdiger og endte med hjørnespark.

Nordmannen ble værende på banen etter pausen, men i det 55. spilleminutt ble han byttet ut for Lino.

Dette hadde pappa Sørloth å si til VG før sønnens første Madrid-derby:

Read Entire Article