Sjokk-bildene

3 hours ago 5



Nye bilder viser innsatte som lever under ekstreme forhold i overfylte fengsler i Paraguay.

lørdag 19. oktober kl. 07:17

Landet sliter med dårlig kapasitet i landets fengsler. Nylig fikk en fotograf fra nyhetsbyrået AP tilgang til fem ulike fengsler for å dokumentere forholdene.

Paraguay har 18 fengsler med en kapasitet på nesten 10 000 innsatte, men ved utgangen av 2023 satt det over 17 600 fanger i disse anleggene.

 Rodrigo Abd / APAlle foto: Rodrigo Abd / AP

I fengselet Tacumbú, det største i Paraguay, sover ofte mer enn 15 innsatte i celler beregnet for fem personer. Mange må sove på tynne madrasser på gulvet, ifølge AP.

– Rettferdigheten i Paraguay fungerer ikke hvis du ikke har penger, sier 64 år gamle Atiliano Cuyer. Han har sittet varetektsfengslet i 10 måneder for vold i hjemmet, uten å ha fått en rettssak.

For noen måneder siden iverksatte myndighetene en operasjon for å ta tilbake kontrollen i fengslene fra kriminelle gjenger. I Tacumbú endte dette med at 12 personer døde og 700 innsatte ble flyttet til andre fengsler.

De innsatte forsøker å få dagene til å gå ved å spille fotball, bingo eller delta på religiøse seremonier. Noen prøver også å tjene litt penger ved å pusse skoene til vaktene.

Paraguay, med over 6 millioner innbyggere, regnes som et regionalt knutepunkt for narkotikahandel, skriver AP.

Read Entire Article