Sinsenkrysset sperret på grunn av pågående fødsel

1 month ago 40



  • Sinsenkrysset sperret - pågående fødsel

    Politi og ambulanse er i Sinsenkrysset retning mot Storo i forbindelse med en pågående fødsel.

    Politiet har sperret av bussfelt og et kjørefelt, så trafikken går kun forbi i ett felt.

    Dette medfører kø i området. Sinsenkrysset bussholdeplass retning vest er sperret som følge av arbeidet på stedet, skriver politiet.

  • Venter nytt rekordår for norsk frukt

    Den norske fruktsesongen er i gang for fullt, og bransjen venter nok et godt fruktår.

    Den norske fruktsesongen er i gang for fullt, og bransjen venter nok et godt fruktår. Foto: Terje Bendiksby / NTB

    Prognosene viser at det er ventet mye norskprodusert frukt i butikkene denne høsten, og bransjen venter nok et rekordår.

    – Det er en rekordstor produksjon med 711 tonn moreller mot 658 tonn i fjor, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt i en pressemelding.

    Hun henviser til Grøntprodusentenes samarbeidsråd sin fruktprognose for høsten.

    I fjor var det rekordår for plommer. Denne sesongen er volumet enda større med hele 1713 tonn, en økning på 19 prosent, ifølge tall fra høstprognosen.

    – På grunn av den varme mai måneden vi hadde får årets plommer en veldig god smak, og vi kan forvente å finne store og søte plommer fra årets avling, forteller Harald Alvavoll i styringsgruppen for frukt.

    Høstingen av plommer startet i slutten av juli og de vil man finne i butikken i august og første uken i september. Også de norske eplene og pærene kommer i butikk i september.

  • Opposisjonsleder skal være pågrepet i Tanzania

    Opposisjonsleder Tundu Lissu returnerte til Tanzania i 2023 etter at president Samia Suluhu Hassan opphevet forbudet mot politiske samlinger i landet. Her er presidenten fotografert under sitt statsbesøk i Norge i februar i år, da de to landene markerte 60 år med diplomatiske bånd.

    Opposisjonsleder Tundu Lissu returnerte til Tanzania i 2023 etter at president Samia Suluhu Hassan opphevet forbudet mot politiske samlinger i landet. Her er presidenten fotografert under sitt statsbesøk i Norge i februar i år, da de to landene markerte 60 år med diplomatiske bånd. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

    Tundu Lissu og flere andre ledere i Tanzanias største opposisjonsparti Chadema er pågrepet av politiet i landet, ifølge partiets kommunikasjonsdirektør.

    Opposisjonslederne ble pågrepet i byen Mbeya sørvest i det østafrikanske landet, opplyser John Mrema, som er direktør for kommunikasjon og internasjonale saker, på X sent søndag kveld.

    Chadema skulle mandag ha et arrangement i Mbeya i anledning Verdens ungdomsdag.

    Tundu Lissu (56) vendte hjem til Tanzania i januar 2023 etter fem år i eksil. Lissu ble skutt 16 ganger i 2017 og tilbrakte de fleste årene siden i Belgia.

    Lissu, som tidligere har vært presidentkandidat, returnerte til hjemlandet etter at landets nye president opphevet forbudet mot politiske samlinger.

  • Rapport: Norge dårligst i Norden på bruk av KI

    Norske bedrifter er dårligst i Norden på å ta i bruk nye teknologiske løsninger som kunstig intelligens, ifølge en ny rapport.

    Det viser Omstillingsbarometeret 2024 som Oslo Economics har laget for NHO-foreningen Abelia. I rapporten sammenlignes Norges omstillingsevne med 21 andre land.

    – Tilgang på kompetanse og evne til å ta i bruk ny teknologi er sentrale forutsetninger for å lykkes med det grønne skiftet. For et land som må skape nye næringer og bærekraftige eksportinntekter er dette svært dårlige nyheter, sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

    Danmark og Finland er best blant samtlige land til å ta i bruk teknologi som kunstig intelligens, mens Norge ligger midt på treet og har en negativ utvikling sammenlignet med andre land.

    I tillegg rangerer Sverige, Finland og Danmark høyere enn Norge på alle dimensjonene som sier noe om et lands grunnleggende omstillingsevne.

  • Evakuerer nær Aten på grunn av skogbranner

    En bil i flammer i landsbyen Varnava, der skogbrannene har herjet natt til mandag.

    En bil i flammer i landsbyen Varnava, der skogbrannene har herjet natt til mandag. Foto: Michael Varaklas / AP / NTB

    Greske myndigheter har beordret evakuering av sykehus og hjem i nærheten av Aten, der brannmannskaper sliter med å få kontroll på voldsomme skogbranner.

    I tillegg til de flere tusen menneskene som ble beordret evakuert fra minst åtte landsbyer søndag, evakueres nå også ytterligere fem lokalsamfunn i utkanten av den greske hovedstaden.

    – Sivilforsvaret kjempet hardt mot flammene gjennom natten, men til tross for en enorm menneskelig innsats har brannen spredt seg raskt, sier talsperson Vassilis Vathrakogiannis i brannvesenet.

    – Brannen har nådd fjellet Pentelikon og er på vei mot landsbyen Penteli, sier han.

    Ved daggry mandag ble to sykehus i Penteli evakuert, et militærsykehus og et barnesykehus, ifølge Vathrakogiannis.

  • Sør-Korea får ny forsvarsminister

    Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol har utnevnt sjefen for presidentens sikkerhetstjeneste, Kim Yong-hyun, til ny forsvarsminister.

    Dagens forsvarsminister Shin Won-sik blir ny nasjonal sikkerhetsrådgiver, opplyser Yoons kontor mandag.

    Den pensjonerte generalløytnanten Shin har vært forsvarsminister siden oktober i fjor.

  • Mann funnet død etter drukningsulykke i Flekkefjord

    En mann er funnet død etter at han falt i sjøen utenfor Brufjell i Flekkefjord i Agder søndag ettermiddag.

    Den døde ble funnet rett etter midnatt natt til mandag og fraktet i land, ifølge Agder politidistrikt.

    Funnet settes i sammenheng med redningsaksjonen som pågikk søndag ettermiddag og kveld.

    – Avdøde er ikke identifisert og pårørende er ikke varslet om funnet, opplyser operasjonssentralen til pressen.

    Den utenlandske mannen i 20-årene havnet i sjøen søndag ettermiddag. Det var andre i turfølget som klokken 17.20 meldte fra til politiet etter at de så mannen falle i vannet.

    Redningsselskapet sendte ut tre redningsskøyter for å bistå i oppdraget, en fra Mandal, en fra Egersund og en fra Farsund. Søkeforholdene ble beskrevet som krevende.

    Redningsaksjonen ble natt til mandag avsluttet i samråd med Hovedredningssentralen, ifølge politiet.

  • Vemund Sveen Finstad

    07:12

    Oslo: Mistanke om påsatte branner

    Politiet i Oslo fikk natt til mandag melding om brann i en i-sekk og kraftig brann i en søppelkasse på St. Hanshaugen.

    Brannene er slukket, men politiet mistenker at begge brannene er påsatt siden de er så nært i tid og sted.

    Ingen er så langt pågrepet, men det er opprettet sak, skriver politiet.

Read Entire Article