Siktelsen mot Marius Borg Høiby: Nora Haukland har vært i nytt avhør onsdag

2 weeks ago 8



Haukeland har på nytt forklart seg om fysisk og psykisk vold fra kronprinsessens sønn. Det bekrefter Haukelands advokat John Christian Elden til Aftenposten.

Nora Haukland er fornærmet i straffesaken til Marius Borg Høiby. Kronprinsessens sønn er siktet for flere straffeombud, og ett av de er mishandling i nære relasjoner. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Publisert: 25.09.2024 15:50

Marius Borg Høiby er siktet for mishandling i nære relasjoner i to forskjellige saker. Nora Haukland er fornærmet i en av de to sakene.

Onsdag har hun vært i sitt andre avhør hos politiet i saken.

– Avhørene handlet om de tidligere forholdene hun har forklart seg om knyttet til fysisk og psykisk mishandling fra sin tidligere samboer, sier John Christian Elden.

Tidligere har Haukland vært inne i et over seks timer langt avhør hos politiet. Det er over en måned siden.

Nå er hun også blitt avhørt om trusselsaken. En mann ble pågrepet og varetektsfengslet i forrige uke for å ha truet Haukland, samt 19 andre trusler.

– Haukland er betrygget av at siktede er varetektsfengslet. Det er ingen grunn til å anta at den siktede i denne saken har noen forbindelse til Marius Borg høiby, sier Elden.

Haukland kom med anklager mot Høiby om psykisk og fysisk vold i sosiale medier kort tid etter han ble pågrepet og satt i arresten 4. august. Etter en tid så valgte politiet å sikte kronprinsessens sønn for å ha mishandling i nære relasjoner.

John Christian Elden

Advokat i Elden Advokatfirma og forsvareren til Nora Haukland.

Foto: Frederik Ringnes / NTB

Høibys advokat, Øyvind Bratlien, har gjentatte ganger sagt at Høiby ikke kommer til å ta stilling til siktelsen før han er avhørt flere ganger. Kronprinsessens sønn er kun avhørt én gang.

– Som jeg har sagt før, så tar han ikke stilling til straffskyld før avhør er ferdig. Vi ønsker å få gjennomført avhør i løpet av et par uker, skrev Bratlien, i en tekstmelding til NTB mandag.

Read Entire Article