Siktede for attentatforsøket på Donald Trump nekter straffskyld

1 week ago 6



Foto: Guilford County Sheriff’s Office / Reuters / NTB

Publisert: 30.09.2024 17:58 | Oppdatert: 30.09.2024 18:17

Ryan Routh (68), mistenkt for et forsøk på attentat mot Donald Trump, erklærer seg ikke skyldig.

Det melder nyhetsbyrået Reuters som henviser til en rettsmøte.

Routh ble pågrepet, etter at han ble oppdaget ved golfbanen der Trump golfet, 15. september. Mobildata viser at mannen hadde oppholdt seg i området i tolv timer, før han ble oppdaget.

Routh står overfor fem føderale siktelser etter hendelsen 15. september. Aktoratet mener at han forsøkte å drepe Trump på golfbanen, melder Reuters.

Onsdag forrige uke ble han formelt tiltalt. Han er allerede beordret til å forbli i fengsel, i påvente av en rettssak.

Et udatert bilde fra sosiale medier av Ryan W. Routh. Etter den russiske invasjonen dro han til Kyiv for å støtte Ukraina. Han farget også håret gult og blått – og stilte opp i intervjuer i flere medier for å verve soldater og støtte Ukraina. Foto: SOCIAL MEDIA / Reuters / NTB

Routh gjemte seg utenfor et gjerde med utsikt over golfbanens sjette hull, hvor Trump spilte. I dokumenter fra etterforskningen står det at politiet fant en AK-47-rifle, en pose med snacks, et digitalkamera og poser med metallplater ment til å motstå skudd fra Secret Service, ifølge påtalemyndigheten.

Routh ble pågrepet i nabofylket til Palm Beach i Florida. Han ble stanset i bilen som vitner observerte kjørende vekk fra golfbanen der attentatforsøket skjedde.

Trump har vært utsatt for to attentatforsøk på drøye to måneder. Her fra den første anledningen, hvor den tidligere presidenten ble skutt i øret på et valgkampmøte i Pennsylvenia. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB

Routh er en 58 år gammel taktekker. Han er fra Nord-Carolina, men har de siste årene bodd på Hawaii. Her driver han et firma som bygger sammenleggbare minihus og brakker.

Florida-hendelsen var det andre tilsynelatende attentatforsøket på Trump på omtrent to måneder. 13. juli ble Trump skutt og truffet i det høyre øret, på et valgkampmøte i Butler, Pennsylvania. Da ble gjerningspersonen drept av en snikskytter fra Secret Service.

Read Entire Article