Signalfeil for fjerde dag på rad i Oslo-området

1 week ago 7



Vil ha kvinnelig generalsekretær i FN

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock (t.v.) mener at en kvinne må bli António Guterres' overtaker som FNs generalsekretær. Gjennom nesten 80 år har kun menn hatt jobben.

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock (t.v.) mener at en kvinne må bli António Guterres' overtaker som FNs generalsekretær. Gjennom nesten 80 år har kun menn hatt jobben. Foto: Seth Wenig / AP / NTB

Det er på tide at FN får en kvinnelig generalsekretær, mener Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock.

Gjennom FNs nesten 80 år er det bare menn som har vært generalsekretær. Til sammen har det vært ni, og i dag er det portugisiske António Guterres som har jobben.

Baerback påpekte i en tale til FNs hovedforsamling i New York torsdag at kvinner utgjør halve befolkningen i alle verdens land.

– Så om denne organisasjonen tar til orde for likestilling og rettferdighet i verden, er det langt på overtid at vi viser det her i New York. Den neste generalsekretæren i denne organisasjonen bør være kvinne, sa Baerbock.

Guterres' periode tar slutt i 2026. Han har uttrykt støtte til muligheten for en kvinnelig etterfølger.

I FN-sirklene anses det som mest trolig at en person fra det globale sør får jobben, og Barbados' statsminister Mia Mottley har trådt frem som en mulig kandidat.

Read Entire Article