Mynt-kjenner: – Folk har utrolige verdier, uten å ane det

2 hours ago 2



Million-mynter – i vanlige hjem! Og selv om sånne oppdagelser ikke er helt hverdagslige: Samleren bak Norges største butikk i sitt slag anbefaler enhver å gå på skattejakt. Hva er hans beste råd?

 – Hit kommer alle slags kunder, fra 10-åringer med en liten sparegris til utenlandske stor-samlere, forklarer Arne Riise. Foto: Diego Munoz-Zamora

Publisert: 09.10.2024 06:00

Bak en diskret, men påkostet Frogner-fasade: Bredt smilende åpner Arne Riise døren til en internasjonal forhandler. Ja, Oslo Myntgalleri omtaler seg selv som «Nordens ledende auksjonsfirma for mynter». Styrelederen oppklarer:

– En tid lå det an til at Oslo skulle stå uten rendyrket mynthandel. Det hadde vært ille, så vi var flere entusiaster som gikk sammen om å starte denne virksomheten. Nå har jeg vært hobby-samler i 50 år, og for meg er myntgalleriet idealistisk basert. I en by som mister flere og flere nisjeforretninger, var det ekstra hyggelig å skape en ny, men tradisjonell butikk med klassisk interiør. I tillegg kommer auksjonene. Og nettbutikken.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article