Sex-sjokk i tysk opera: 18 måtte få medisinsk hjelp

2 hours ago 4



«Kunst skal provosere» heter det. Operastykket «Sancta» gjorde nettopp det, og mer til.

 Matthias Baus / Staatsoper Stutgart
«SANCTA»: Blant annet denne nakenheten ble for sterk kost for flere som tok til operaen for å se «Sancta». Foto: Matthias Baus / Staatsoper Stutgart

Publisert 10.10.2024 13:58

For i løpet av stykkets to første forestillinger, måtte i alt 18 personer få tilsyn, skriver den tyske avisen Stuttgarter Zeitung.

I tre av tilfellene var tilstanden til de berørte så dårlig at lege måtte tilkalles, opplyser Sebastian Ebling, pressetalsmann for operaen, til avisen. 

 Matthias Baus / Staatsoper Stutgart
SVERDSVELGER: Rett ned i gapet! Foto: Matthias Baus / Staatsoper Stutgart

– Ekte blod 

Eksplisitte seksuelle handlinger, så vel som skildringer og beskrivelser av vold, var blant det som utløste at 18 personer trengte hjelp. 

– I tillegg kan ekte blod, så vel som falskt blod, piercingprosesser og påføring av sår sees, opplyser Ebling.

«Sjokk og kvalme» skal ha vært de medisinske symptomene.

 Matthias Baus / Staatsoper Stutgart
TRIKS: Rulleskøyter og rampe, ting man kan se i både X-Games og operastykket «Sancta». Foto: Matthias Baus / Staatsoper Stutgart

– Forårsake ubehag

På operaens hjemmeside kommer det tydelig frem at stykket kan skape ubehag. 

– For noen mennesker kan visse aspekter av kvelden forårsake ubehag, mens de for andre kan være retraumatiserende. Fokus for kvelden er spiritualitet, seksualitet – men også religionskritikk og et kritisk blikk på religiøs og sosial vold, heter det på operaens hjemmeside.

Overfor avisen Stuttgarter Zeitung, understreker pressetalsmann Ebling at alle som skal se stykket, bør lese seg opp på hva de kan forvente. 

Read Entire Article