FN-styrker skutt mot i trefninger i Sør-Libanon

3 hours ago 3



Hovedkvarteret til FNs fredsbevarende styrke Unifil ble truffet flere ganger i skuddvekslinger mellom Israel og Hizbollah sør i Libanon, opplyser styrken.

 Hussein Malla / AP / NTB
UNIFIL: Israelske styrker skjøt torsdag mot hovedkvarteret til FNs fredsbevarende styrke Unifil i Libanon, opplyser en ikke navngitt FN-kilde til Reuters. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

Publisert 10.10.2024 14:03 Sist oppdatert 52 minutter siden

Tidligere opplyste en ikke navngitt kilde til Reuters at Unifils hovedkvarter i Naqoura var blitt skutt mot.

Senere bekreftet Unifil opplysningene og sa at stillinger i nærheten av hovedkvarteret har blitt beskutt gjentatte ganger.

To fikk lettere skader

Ifølge Unifil skjøt en israelsk stridsvogn mot et utkikkstårn ved basen i Naqoura, der to soldater fikk lettere skader etter å ha falt ned fra tårnet.

Ingen FN-soldater ble skadet i de andre hendelsene, der det ble skutt med lettere våpen mot FN-stillinger, sier en kilde til Reuters.

FNs observatørstyrke Unifil har i flere tiår har holdt oppsyn med grenseområdene mellom Israel og Libanon.

Det har ikke kommet noen offisiell uttalelse fra det israelske militæret (IDF) om aktiviteten ved Unifil-hovedkvarteret.

«Dypt bekymret»

Hizbollah meldte tidligere torsdag at de hadde angrepet en israelsk stridsvogn med raketter idet den nærmet seg grenseområdet Ras al-Naqoura, før israelske styrker ble angrepet mens den forsøkte å hente ut sårede soldater fra området.

Unifil sa søndag at styrken er «dypt bekymret» over IDFs nylige aksjoner i nærheten av en Unifil-stilling sørvest i Libanon.

Den kom ikke med detaljer, men sa at aktiviteten er farlig, og at det er uakseptabelt å sette de fredsbevarende styrkenes sikkerhet i fare.

Read Entire Article