Selvsikker Haaland etter premieren: – Aldri følt meg bedre

1 month ago 19



Erling Braut Haaland (23) sender et realt varsku til Premier League etter sesongstarten.

 Erling Braut Haaland virker mer enn klar for ny sesong i Premier League. Foto: Adam Davy / Pa Photos / NTB
  • Jens Friberg, VG

    Jens Friberg, VG

Publisert: 20.08.2024 08:14

– Det var en god sesongoppkjøring for meg – jeg har aldri følt meg bedre. Jeg er smertefri i kroppen for første gang på lenge, sier Haaland etter 2–0-seieren over Chelsea i sesongpremieren søndag.

Jærbuen scoret 1–0-målet etter et drøyt kvarter.

Dette var hans 91. mål i kamp nummer 100 for blåtrøyene.

Etter kampen var både Haaland selv og manager klar på hva som er hovedårsaken til at han føler seg så bra: Den lange sommerferien, grunnet Norges manglende EM-deltagelse.

Det har gitt Haaland en fullstendig sesongoppkjøring, i motsetning til de aller fleste i City-troppen. Fortsatt er ikke alle Guardiolas mestre tilbake i kamptroppen.

I fraværet til de tradisjonelle kapteinene, har Haaland båret bindet i sommer.

– Vi hadde en god del young gunsyoung gunsUnge, lovende spillere, i denne konteksten. med oss og det var fantastisk å være kaptein, jeg nøt det virkelig. Laget har én kaptein, men det er så mange ledere her, sier Haaland.

Haalands duell med Marc Cucurella var søndagens store snakkis, men også jærbuens deltagelse i spillet ble diskutert – som så mange ganger før.

17 ballberøringer og tre pasninger var fasiten. Haaland selv stilte det han kaller the million dollar question: vil han egentlig være mer involvert?

Han argumenterte med han rett og slett ikke trenger det.

– Det er utrolig hvor kontrollerte og avslappet forsvarerne, (målvakt) Ederson og midtbanespillerne er med ballen. Det er latterlig, jeg vet ikke hvordan de gjør det. Alle ære til dem!

Første seier er hanket inn i det som blir en maratonsesong uten like. Neste kamp er hjemme mot Ipswich klokken 16.00 på lørdag.

Read Entire Article