Sean «Diddy» Combs arrestert

3 weeks ago 19



New York Times:

Sean Combs, også kjent som «Diddy» og «Puff Daddy» ble pågrepet i Manhattan mandag morgen lokal tid.

 Sean Combs er mest sett på den røde løperen, her på vei inn på Grammy-Galla i Beverly Hills. Nå er han pågrepet. Arkivfoto.
STJERNE: Sean Combs er mest sett på den røde løperen, her på vei inn på Grammy-Galla i Beverly Hills. Nå er han pågrepet. Arkivfoto. Foto: Mark Von Holden / AP / NTB

Publisert 17.09.2024 05:20

Sean Combs (54) har fått karrieren snudd på hodet av søksmål og etterforskning. Mandag morgen ble han arrestert i Manhattan etter avgjørelse fra en jury. Det skriver avisa The New York Times, som har snakket med en kilde som er kjent med prosessen. Også Combs advokat bekrefter at hans klient er pågrepet.

«Syke anklager for raske penger»

Hva Combs er pågrepet for var ikke umiddelbart klart, ifølge avisa.

En uttalelse fra Combs advokater sier de er skuffet over at han er tiltalt, og sier Combs har samarbeidet med etterforskningen. Combs har «frivillig reist til New York forrige uke i påvente av anklagene». 

I flere tiår har Combs vært forfulgt av anklager om vold. I 2001 ble han frikjent for utpressing og skyting i en mye omtalt rettssak etter skyting på en nattklubb. Sivile søksmål og etterforskning av en rekke forhold har fulgt på, og Combs har hele tiden nektet for det han har kalt «syke anklager» fra folk som leter etter «raske penger».

 CHRIS DELMAS / AFP / NTB
2016: Her er Sean Combs sammen med ekskjæresten Cassie Ventura. På en overvåkningsvideo som kom ut samme år mishandler og slår han henne og sleper henne vekk på et hotell. Foto: CHRIS DELMAS / AFP / NTB

Eskalerte etter voldsvideo

Tonen skiftet da CNN publiserte en video fra 2016. På videoen sparker og slår Combs ekskjæresten sin på et hotell, beklaget han sterkt det som hadde skjedd. Ekskjæresten Cassie Ventura er R&B-sangerinne, og musikken hennes har kommet ut på Combs selskap.

Da postet Combs en video i sosiale medier der han beklaget. Han sa at oppførselen hans var utilgivelig. og at han får hjelp fra profesjonelle.

Ventura saksøkte Combs i november i fjor. Hun fortalte en historie om brutal behandling gjennom et helt tiår. Blant annet anklaget hun Combs for å ha tvunget henne til å ha sex med mannlige prostituerte mens han så på, og at han instruerte henne til å bruke nettsider og eskortetjenester for å finne deltagere til rustreff som han kalte «freak offs». 

De to inngikk et forlik, og Combs nektet fortsatt for at noe galt hadde skjedd. Men presset har bygget seg opp de siste fem månedene. Nå har fem kvinner anmeldt for seksuelle overgrep og tre andre for seksuell trakassering. 

Blant annet er han anklaget for å ha deltatt i en gjengvoldtekt i 2003. 

– Den anklagen alene kan gjøre ubotelig skade på Mr. Combs rykte basert på ubekreftede anklager, uttaler advokatene hans. 

Combs advokater arbeider med samtlige saker i retten.

Vil bli kalt «Love»

– Sean «Diddy» Combs er et musikk-ikon, en entreprenør og en kjærlig far. Han er en filantrop som har brukt de siste 30 årene på å bygge opp et forretningsimperium, elske barna sine og arbeide for svarte i USA, står det i uttalelsen fra Combs advokater. 

– Han er ikke perfekt, men han er ikke kriminell. 

Combs, Diddy og Puff Daddy har spilt en nøkkelrolle i å gjøre Hip-hop til en kommersiell musikksjanger på 1990- og 2000-tallet. 

De siste årene har han en ny profil, og vil bli kalt «Love». Han har også kalt den nyeste datteren sin for «love, og opprettet et nytt selskap som heter Love Records. Han hadde akkurat publisert nye kjærlighetsalbum på selskapet, og fikk mye positiv oppmerksomhet i mediene da Ventura sto fram med sin sak mot ham i fjor.

Read Entire Article