Savnet seilbåt funnet vest for Andøya

1 week ago 11



Båten ble sist sett 13. september. En redningsskøyte er nå på vei ut til seilbåten, melder Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

 330 skvadron
FUNNET: Et familiemedlem ble fredag kontaktet fra seilbåten, og varslet Hovedredningssentralen i Nord-Norge. Foto: 330 skvadron

Publisert 27.09.2024 22:32 Sist oppdatert 2 minutter siden

Oppdateres. 

Seilbåten «Kobben», som har vært savnet mellom Vannøya og Svalbard, er fredag kveld funnet vest for Andøya. 

Det melder HRS Nord-Norge. 

Seilbåten kontaktet ifølge HRS et familiemedlem, som videre varslet HRS. 

– Ressurser ble sendt ut, og båten ble lokalisert av redningshelikopter fra Bodø, ca. 40 NM vest av Andøya. Redningsskøyte på vei for assistanse, skriver de på X. 

En mann i 70-årene forlot Vannøya i Troms med seilbåten den 13. september for å seile til Longyearbyen, en rute han har seilt over 40 ganger.

Søk etter mannen startet 20. september etter at bekjente varslet politiet. Mandag kveld ble det besluttet å avslutte det aktive søket inntil videre. 

Seilbåten er sparsommelig utstyrt, uten AIS-sporing, kommunikasjonsmidler eller nødpeiler, kun en VHF-sender. Dette gjorde  søkearbeidet og muligheten for å lokalisere båten krevende.

Les også: Sporløst forsvunnet: – Et mysterium

 HRS Nord-Norge
ENORMT OMRÅDE: Store ressurser søkte etter den savnede seilbåten i et område som er større en Norge og Svalbard i areal. Foto: HRS Nord-Norge
Read Entire Article