SAS-fly måtte nødlande - fikk mus i maten

2 weeks ago 10



– Det var null panikk, men personlig tok jeg strømpene mine over buksebeina. Jeg ville jo ikke ha ei mus hoppende opp og krypende inn i ja, du vet, sier Jarle Børrestad på telefon fra Malaga.

NRK snakker med ham akkurat i det han har landet i Malaga rundt klokken 20.30 onsdag kveld, omtrent to og en halv time forsinket.

Kristiansanderen og flere passasjerer satt på et SAS-fly som skulle reise direkte fra Oslo til Malaga. En flytur som ble litt utenom det vanlige.

– Nå var jeg så dum at jeg kjøpte plussbillett. Og så var det ei dame ved siden av meg som åpna den flotte matpakken man blir tildelt. Og der hoppa det en mus ut. Og det var jo litt interessant, humrer kristiansanderen.

Kort tid etter musa rømte fra matpakken en plass over Tyskland ble det fortalt over høytalerne at dette var en sikkerhetsrisiko og flyet måtte snu og nødlande i København, sier Børrestad.

– Jeg kan bekrefte at det ble oppdaget ei mus på SK 4683 på vei til Malaga, sier pressesjef Øystein Schmidt i SAS til Fædrelandsvennen. Han sier det er normal prosedyre at flyet må lande når det oppdages skadedyr, slik at det kan inspiseres.

Flightradar SAS-fly onsdag 180924

På Flightradar kan man se SAS-flyets kjørerute i ettermiddag. Flyet er også omdirigert til København, står det.

Faksimile: Flightradar

– Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde for jeg så ikke musa først, men naboen fortalte bare helt avbalansert at det var ei mus i maten. Jeg skal ikke si jeg er mest macho av mennene som fins her i verden, men jeg hadde nok hylt hadde det vært meg som oppdaget musa.

Han forteller videre at han var imponert over sine medpassasjerer og besetningen som beholdt roen.

– Jeg snakket med flyvertinna som jobber her, og hun sa at gjennom sine 40 år som flyvertinne hadde hun aldri opplevd noe lignende.

Nå venter noen dager med avspasering hvor golf og forhåpentligvis ingen mus står på menyen.

– Så håper vi at vi kommer oss hjem uten noe drama, sier han.

Publisert 18.09.2024, kl. 21.29 Oppdatert 18.09.2024, kl. 21.43

Read Entire Article