Sander Berges avdøde venn ble hyllet: – Han var en storebror

3 hours ago 7



Timene før landskampen mot Slovenia ble spesielle for Sander Berge. Nå åpner han opp om tapet av sin gode venn George Baldock.

Publisert: 11.10.2024 06:54

Baldock ble hedret av de greske spillerne etter at laget tok ledelsen mot England på Wembley.

– Det er mektig. Jeg så det med en gang etter kampslutt. Ingenting kunne gledet meg mer enn det, han betydde mye for så mange, sier Berge til VG etter å ha blitt vist videoen. Han spilte sammen med Baldock i Sheffield United.

 Benfica-spiss Vangelis Pavlidis ble Hellas store helt med to mål. Han hedret Baldock på denne måten etter sin første scoring. Foto: John Walton / Pa Photos / NTB

Baldock var født i Birmingham i England, men endte opp med å representere Hellas på landslagsnivå. Senest i mars spilte han for Hellas i EM-kvalik, onsdag ble 31-åringen funnet død. Dagen etter sjokkerte hans landsmenn da de slo England 2–1 på Wembley i gruppe B i Nations League.

– Vi var to ekstremt nære kamerater. Jeg bodde rett under ham i min tid i SheffieldSheffieldBerge spilte for Sheffield United fra 2020–2023. Baldock spilte for samme klubb fra 2017 frem til i sommer. . Han var som en storebror som tok vare på meg fra dag én, sier Berge til VG.

Sander Berge og George Baldock i Sheffield United. Foto: Nigel French / Pa Photos / NTB

Han forteller at han fikk beskjeden om dødsfallet gjennom sosiale medier.

– Man har vært hjerteknust av å få den beskjeden. Det har vært tungt. En tung oppladning, sier midtbanespilleren til TV 2.

Berge valgte likevel å spille kampen.

– For meg var det viktigste å spille for ham, og representere hans mentalitet og styrke som person – og måten han tok vare på menneskene rundt seg, forklarer han til samme kanal.

Fulham-spilleren sier at det ennå ikke har gått opp for ham.

– Jeg er sikker på at han ville at jeg skulle gå ut der og gjøre det jeg kunne for vårt lag og for ham, på en verdig måte. Det føler jeg at jeg fikk gjort, sier Berge i intervjusonen .

Kameraten Erling Braut Haaland sier:

– Jeg synes hele laget leverer, men jeg tror det er den beste kampen jeg har sett ham spille. Og med det som har skjedd de siste 24 timene. Det å miste en god venn som betydde mye for han så brått. Det sier litt om psyken hans. Det er bare å hylle Sander i dag, sier Haaland om Berge til et samlet pressekorps etter kampen.

Berge ble belønnet med en åtter på VG-børsen.

– Det er viktig å ta vare på de rundt deg, for du vet aldri hva som skjer i morgen, legger Haaland til.

– Det viser mental styrke. Det er utrolig kjipt å få en slik beskjed så tett på kamp. All ære til ham, og så får vi være der for ham de neste dagene og passe på at han har det bra, sier keeper Ørjan Nyland til VG.

https://@vgno/vgtv-stories?playlistId=Dk58Sot4T3hK9qUYLzZm6QPp
Read Entire Article