Sandefjord sjokkerte Molde - gavepakke til Brann

3 hours ago 3



(Molde-Sandefjord 0–1) Sandefjord har tatt seks poeng mot Molde i 2024 - og seieren lørdag er en gavepakke til Brann i kampen om Champions League-spill.

Kristoffer Haugen fortviler i lørdagens kamp mot Sandefjord. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 19.10.2024 17:53

Sandefjord hang i tauene i 1. omgang, men klarte å stå imot til 0–0 ved pause. Og kanskje skulle de rødkledde hatt straffespark da Eman Markovic gikk i bakken. Den tidligere Molde-spilleren ropte selv på straffe etter duellen med Isak Amundsen.

– Vi må fortsette å trykke på, sier Molde-sjefen Erling Moe til TV 2 i pausen.

Men i det 65. minutt tok Sandefjord ledelsen på en utsøkt scoring der sveitseren Loris Mettler dundret ballen i mål etter å ha fått den servert fra Eman Markovic.

Så ble det tilsynelatende 2–0 ved Martin Gjone, men VAR-analysen viste at det var offside - og Molde slapp med skrekken.

Sandefjord vant 3-1 i hjemmekampen mot Molde. Lørdag avsluttet de med en forsvarsrekke bestående av fire spillere som er 19, 19, 19 og 20 år gamle.

To norske lag får muligheten til å kvalifisere seg til Champions League høsten 2025. Det betyr at sølvet i Eliteserien er gull verdt, og Molde kjemper foreløpig med Brann om den plassen. Men Viking, Rosenborg og Fredrikstad øyner også et lite håp. Foreløpig ligger Bodø/Glimt an til å ta gullet. Brann møter Rosenborg i Trondheim søndag. Med seier er det fem poeng ned til Molde.

Fem «cupfinaler» gjenstår nå for Sandefjord i håp om å overleve.

Sandefjords resterende kamper inneholder blant annet Odd og Lillestrøm:

  • KFUM (hjemme).
  • Viking (borte).
  • Odd (hjemme).
  • Lillestrøm (borte).
  • Fredrikstad (hjemme).

På overtid hindret keeper Hugo Keto Moldes Fredrik Ihler i å utligne. Sandefjord klarte å ro i land sin første borteseier i 2024-sesongen, ikke minst takket være den finske målvakten.

– Dette er viktige poeng, fastslår matchvinner Loris Mettle til TV2.

– Vi er gode mot de gode lagene, sier Jakob Dunsby til TV2.

Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Dette er den femte sesongen på rad for Sandefjord på nivå én. I 2020 og 2021 ble det hendholdsvis 10. - og 11. plass på laget, men de tre siste årene har vært en kamp for tilværelsen for hvalfangerbyen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Read Entire Article