Sahraoui velger Marokko: – Et tap for Norge

1 month ago 16



Osame Sahraoui (23) vraker Norge. Det bekrefter Norges Fotballforbund.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 30.08.2024 10:01 | Oppdatert: 30.08.2024 10:27

– Det er et tap for Norge. Vi har villet ha med ham hele veien. Han har vært tatt ut jevnt og trutt, men han har vært uheldig med skader. Men at det er et tap for Norge, er hundre prosent sikkert, sier landslagssjef Ståle Solbakken til VG

– Det er bare noen dager siden du var trygg på at han ville velge Norge. Hvorfor?

– Vi hadde veldig gode samtaler på søndag, hvor vi presenterte hvilken rolle han ville få i troppen. Han var nærmere spilletid nå, med Oscar Bobb ute, og Antonio Nusa som akkurat har kommet i gang i ny klubb.

Sahraoui har én landskamp for Norge. Det var privatlandskampen mot Jordan i september 2023. Siden det ikke var en offisiell landskamp i Uefa eller Fifa-regi er han ikke låst til å representere Norge.

– Vi har presentert hva vi kan tilby, og det har han visst. Det er hjertet som bestemmer, sier Solbakken.

Solbakken sier at det ikke er klart hvem som erstatter Sahraoui i den norske troppen.

Osame Sahraoui ble tatt ut i den norske landslagstroppen som skal møte Kasakshtstan og Østerrike i september, men nå gjør han helomvending og velger å representere Marokko.

– Først vil jeg takke for støtten og tilliten Ståle og støtteapparatet på landslaget har vist meg hele veien. De har presentert hva Norge har å tilby og tatt meg ut i troppen flere ganger. Det har vært et veldig vanskelig valg for meg å ta, med hjerte både i Norge og Marokko, sier Sahraoui i pressemeldingen.

Vingen som signerte for den franske klubben Lille i sommer sier han snakket med Solbakken søndag og forklarte valget.

– De siste dagene har vært intense og vanskelige, men etter lange samtaler med mine rådgivere og familie tok vi en endelig beslutning. Deretter informerte jeg Ståle. Det var en vanskelig samtale, men vi har stor respekt for hverandre. Jeg vil også takke gutta på det norske landslaget og ønsker Norge lykke til videre, sier Osame Sahraoui.

På tirsdag tok Ståle Solbakken ut Norges tropp der Sahraoui var inkludert. Han avfeiet da ryktene om at Sahraoui skulle spille for Marokko. Solbakken sa blant annet at «tanken ikke hadde streifet ham».

– Helt siden Osame debuterte mot Jordan for ett år siden har vi hatt tett og jevn kontakt med Osame og hans rådgivere. Han har vært uttatt i fire tropper, men grunnet skader har han kun vært med to ganger. Vi har visst om tvilen og trykket som finnes for at han skal representere Marokko. Vi har i våre samtaler kun argumentert for hvorfor han burde velge Norge, fordi vi også har stor respekt for Marokko som fotballnasjon. Jeg hadde en prat med ham senest søndag i den tro at han skulle komme på samling og velge å spille for Norge, skriver landslagssjef Ståle Solbakken i en pressemelding.

Read Entire Article