Rystet av skiprofiler: – Stakkars, stakkars sjefen

2 days ago 6



Adressa-kommentator Birger Løfaldli trodde knapt det han leste, da Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå langet ut mot mediene.

Cathrine Instebø, i midten, er inne i sitt første år som daglig leder for norsk langrenn. Her med Therese Johaug og Sjur Ole Svarstad. Foto: Helge Mikalsen / VG

Publisert: 03.10.2024 14:52

– Jeg ble absolutt overrasket. Det var grunnen til at jeg følte behov for å ytre min mening, sier Løfaldli til VG.

Han har skrevet en krass kommentar med tittelen «Stakkars, stakkars sjefen deres» i Adresseavisen etter Kalvå og Wengs kritikk mot media.

– Nå er det om å gjøre å skryte av andre idretter og om å gjøre å rakke ned på langrenn, sa Weng til VG.

Birger Løfaldli

Sportskommentator i Adresseavisen

Profilene ble spurt i kjølvannet av debatten de siste ukene:

Anne Kjersti Kalvå (til venstre) og Heidi Weng (med pannebånd) på pressetreff. Ved siden er Lotta Udnes Weng og Julie Myhre. Foto: Terje Pedersen / NTB

Løfaldli mener uttalelsene til duoen «nærmer seg uvirkelige».

«Holdningene de to norske skikvinnene uttrykker har jeg vanskelig for å se er annet enn vond lesning for norsk langrenns øverste leder Cathrine Instebø, hun som jobber døgnet rundt blant annet for å skaffe mer penger i kassa. Stakkars henne, er min første tanke. Hun ser ikke ut til å få særlig hjelp», skriver Løfaldli.

– Kan du utdype hva du mener med det?

– Mitt inntrykk er at Instebø har vært et friskt pust i forbundet og jobber hardt for å få det på rett kjøl. Hva tenker hun?

Instebø startet 1. mars som daglig leder for norsk langrenn. Hun klarte raskt å få Johannes Høsflot Klæbo og Kristine Stavås Skistad tilbake på landslag. Men nå har hun fått en sponsorkrise å håndtere rett før VM-sesongen i Trondheim starter.

Instebø har ingen kommentar til hverken Weng og Kalvås uttalelser, eller Løfaldli sine kommentarer.

– Hun må få seg alle i organisasjonen, deriblant utøverne til å forstå at langrenn ikke er i toppen av idrettshierarkiet. Basert på VG-saken virker det som at det er et godt stykke frem og at forståelsen er ulik på hvordan utfordringene skal løses, så jeg er spent på hvor lenge hun orker å stå i jobben, forklarer sportskommentatoren.

Pål Gunnar Mikkesplass, Marit Bjørgen og Sjur Ole Svarstad er landslagstrenere for kvinnene. Foto: Terje Pedersen / NTB

Assistenttrener på landslaget, Marit Bjørgen, er enig med Johaug at langrenn må by mer på seg selv.

– Fra min karriere har det endret seg mye. I starten av min karrieren var resultatet interessant, det er det ikke lenger. Samfunnet har endret seg mye generelt. Vi har hatt ti gode år etter VM i Kollen, så er det sånn at ikke alt vokser til himmels, svarer Bjørgen på spørsmål om kampen om oppmerksomhet.

– Samfunnet har endret seg. De yngre ser jo ikke på TV lenger. Jeg tror vi må tenke nytt og gå i oss selv. Tenke gjennom hva vi kan gjøre for å skape oppmerksomhet, særlig med tanke på konkurransen som er der ute. Vi konkurrer med de yngre, influenserne og alle andre. Det er krevende å fange oppmerksomheten nå, fortsetter den nye landslagstreneren.

Read Entire Article