Ruud hyller Nadal etter sluttbeskjeden: – Rafa for alltid!

2 hours ago 6



Veteranen Rafael Nadal (38) legger opp som profesjonell tennisspiller etter årets sesong. Casper Ruud takker sitt forbilde.

1 av 2Foto: Manu Fernandez, file / AP / NTB

Publisert: 10.10.2024 13:26

Spanjolen opplyser i et innlegg på X torsdag at karrieren stopper etter årets sesong. Der skriver han «tusen takk» på mange ulike språk.

Nadal opplyser i avskjedsvideoen at han siste kamp blir under Davis Cup-finalen i november. Det skjer på hjemmebane i Malaga.

– Da vil sirkelen bli fullført, sier han.

Nadals siste tittel kom mot Casper Ruud i finalen av Roland-Garros i 2022. Nordmannen var i starten av karrieren medlem av Nadals akademi og har i flere år hatt et godt forhold til stjernen.

«Rafa for alltid! Tusen takk for alt, legende», skriver Ruud i en kommentar på videoen til Nadal på Instagram.

Også Roger Federer har tatt til sosiale medier for å hylle sin tidligere rival.

«For en karriere, Rafa! Jeg har alltid håpet at denne dagen aldri skulle komme. Tusen takk for alle uforglemmelige øyeblikk. Det har vært en ære», skriver sveitseren.

Nadal er en av tidenes beste tennisspillere. Bare Novak Djokovic har flere enn spanjolens 22 Grand Slam-titler på herresiden. 38-åringen har i sin karriere blitt sett på som den ubestridte gruskongen på ATP-touren, der han har vunnet 63 av sine titler. Han har stått igjen som vinner av Roland-Garros hele 14 ganger.

Nadal har de siste årene vært mye skadeplaget, og han har flere ganger ymtet frampå om at 2024 kom til å bli hans siste år som proff.

38-åringen debuterte i 2001 og vant siden 92 titler, blant dem over 20 GS-turneringer og OL-gull i 2008. I alt har han vunnet 1080 kamper i single gjennom sin karriere.

Read Entire Article