Russisk guvernør: Massivt droneangrep i Lipetsk

1 month ago 29



Angrepet skjer etter det Putin omtalte som en «storstilt provokasjon» i Kursk.

 Bildet er delt av det russiske forsvarsdepartementet.
Bildet viser et russisk droneangrep mot Ukrainske stridsvogner i Kursk. Bildet ble delt 6. august 2024. Foto: Bildet er delt av det russiske forsvarsdepartementet.

Publisert 09.08.2024 07:33 Sist oppdatert 3 minutter siden

«Et massivt angrep» fra ukrainske droner har ført til eksplosjoner og strømbrudd, uttaler den russiske regionens guvernør Igor Artamonov på Telegram.

Han hevder at Ukraina står bak psykologisk krigføring ved å ha tatt i bruk sosiale medier til å oppfordre folk i byen Lipetsk til å evakuere.

Samtidig har Artamonov innført unntakstilstand i deler av Lipetsk og han sier at russiske myndigheter har evakuert innbyggere i fire landsbyer. Noen av landsbyene ligger nær en luftbase utenfor byen Lipetsk.

Totalt 75 droner skutt ned

Ved 6-tiden fredag morgen var russisk luftvern fortsatt aktivert. Ifølge Artamonov er seks mennesker såret som følge av droneangrepet.

Ukrainske myndigheter hadde tidlig fredag morgen ikke meldt om noe angrep rettet mot Lipetsk-regionen.

De statlige russiske nyhetsbyråene Tass og Ria Novosti meldte at det brøt ut brann på en luftbase i Lipetsk, men uten å oppgi noen årsak.

Byen Lipetsk ligger rundt 330 kilometer fra den ukrainske grensen. Den russiske regionen Kursk ligger mellom Lipetsk og grensen.

I et annet angrep natt til fredag, skal Ukraina ha angrepet Sevastopol på Krim, ifølge guvernør Mikhail Razvozhayev.

Det russiske forsvarsdepartementet opplyser til nyhetsbyrået RIA at de har skudd ned totalt 75 droner i løpet av natten.

Ukraina melder fredag morgen at de har skutt ned 27 russiske droner i løpet av natten, ifølge Reuters.

«Storstilt provokasjon»

Disse angrepene skjer etter at Ukraina i flere dager skal ha tatt seg over grensen til Kursk, med rundt 1000 soldater og mer enn 20 stridsvogner. 

Ifølge Russland skal over 300 ukrainske soldater ha krysset grensen. Hvis det stemmer, er det et av de største bakkeangrepene på russisk jord siden krigen mot Ukraina startet.

Ukraina har heller ikke kommentert dette.

President Vladimir Putin har omtalt angrepet mot Kursk som en «storstilt provokasjon». 

Russland har også anklaget Ukraina for angrep mot sivile russere. 

Read Entire Article