Rudy Giuliani må gi fra seg luksuseiendeler og toppleilighet på Manhattan til valgarbeidere

3 hours ago 4



 Thomas Nilsson / VG Foto: Thomas Nilsson / VG

Dommer beordrer tidligere Trump-advokat til å overføre «alle sine verdifulle eiendeler» etter ærekrenkelsessak, skriver CNN.

tirsdag 22. oktober kl. 20:28

En føderal dommer har beordret Rudy Giuliani, tidligere advokat for Donald Trump og tidligere borgermester i New York, til å overføre kontrollen over sine verdifulle eiendeler og sin leilighet på Manhattan til to valgarbeidere fra Georgia som han er funnet skyldig i å ha ærekrenket.

Det skriver CNN.

Han ble tatt til retten i et sivilt søksmål av de to kvinnene, Wandrea «Shaye» Moss og hennes mor Ruby Freeman, som han navnga og pekte ut som involverte i en konspirasjon for å forhindre at Donald Trump ble president etter valget.

Han ble dømt til å betale rundt 1,5 milliarder norske kroner i erstatning.

Les også: Den ukjente småbyens hevn mot Trump

Dommer Lewis Liman ved den føderale domstolen i Manhattan ga tirsdag ordre om at Giuliani innen syv dager må overføre eiendommen i New York til Moss og Freeman, skriver CNN.

Giuliani må også overføre eierskapet av en samling klokker, inkludert noen han fikk av europeiske presidenter etter 11. september 2001, en signert Joe DiMaggio-drakt og andre sportsmemorabilia, samt en Mercedes fra 1980 som en gang tilhørte Hollywood-stjernen Lauren Bacall.

Les også: Rudy Giuliani må betale milliarderstatning

Giuliani må også gi fra seg TV-en sin, møbler og smykker, skriver CNN.

Dommeren har ennå ikke bestemt om Giuliani får beholde en leilighet i Palm Beach, Florida, eller fire World Series-ringer fra New York Yankees som Giulianis sønn hevder faren ga ham.

I desember i fjor ble Giuliani dømt til å betale nesten 150 millioner dollar for å ha spredt han spredte om Freeman og Moss.

De to kvinnene hevdet i saken at de hadde lidd emosjonell og omdømmemessig skade, samt at sikkerheten deres ble satt i fare, etter at Giuliani utpekte dem da han kom med falske påstander om valgfusk i Georgia.

Les også: Rudy Giuliani mister advokatbevillingen i New York

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article