Røykutvikling på Sleipner B-plattformen blir gransket

2 hours ago 1



 Dag Tore Anfinsen / StatoilArkivbilde av Sleipner-B-plattformen. Foto: Dag Tore Anfinsen / Statoil

Havindustritilsynet har iverksatt granskning etter at det tirsdag var røykutvikling i et tavlerom på plattformen, for å finne ut årsaken.

onsdag 23. oktober kl. 12:49

–⁠ Vi vurderer hendelsen som svært alvorlig og iverksetter nå gransking, skriver pressekontakt Eileen Brundtland i Havindustritilsynet (Havtil) til Bergens Tidende.

Tirsdag var det røykutvikling i et tavlerom på Sleipner plattform B, som er en ubemannet produksjonsplattform som ligger i området Sleipner Vest, 12,5 kilometer unna Sleipner A-plattformen.

– Hovedmålet med vår granskning er å finne årsakene til hendelsen og eventuelle lærepunkt og å dele denne informasjonen med næringen, skriver Brundtland.

Produksjonen er fortsatt nedstengt, opplyser pressetalsperson i Equinor Magnus Frantzen Eidsvold til VG.

– Vi planlegger å sende inn et team med folk som skal gjennomføre en inspeksjon på området.

Han forteller at de skal ha en egen gransking av hendelsen.

– Vi kommer også til å samarbeide med Havtil, slik at de får alt de trenger og vi vil bidra på best mulig måte. Det er i alles interesse å foreta en gransking av hendelsen.

Undersøkelser, gjort i natt ved bruk av SAR-helikopter med varmesøkende kamera, tyder på at temperaturen i området er normalisert, ifølge Eidsvold. Tirsdag ble beredskapsorganisasjonen til Equinor mobilisert.

– Synes du denne hendelsen er alvorlig?

– Det er en alvorlig hendelse når plattformen er nedstengt og vi har foretatt de tiltakene vi har gjort.

Read Entire Article