Rotet bort europa­plass etter mareritt­kveld: – Er det mulig?!

1 month ago 21



Brann hadde et fantastisk utgangspunkt, men en skrekkveld i Kasakhstan ødela alt for Bergenserne.

På overtid sikret Astana en 3-0-seier, noe som dermed sørget for 3-2-seier sammenlagt. Det betyr at Eirik Horneland og co. ikke skal spille i Europa i høst.

– Jeg er målløs. Den kampen Brann hadde på Stadion, du trodde omtrent de bare skulle reise ned og ta seg videre, kommenterte VG-ekspert Vegard Leikvoll Moberg.

 Astana - Brann

TAP: Brann fikk juling og tapte 0-3 mot Astana.

Foto: Stas Filippov / NTB

Glimrende utgangspunkt

Brann skulle forsøke å ta seg til Serieligaen i det voldsomt regnvær med en solid vind i tillegg. Et vær som kunne minne om Bergen, med andre ord.

Bergenserne kom uansett med et godt utgangspunkt, med en 2-0-seier fra Brann Stadion. Dermed var det norske laget regnet som favoritter til å ta seg videre.

Det var imidlertid Astana som var nærmest fra start av. Gultrøyene var svært nære å ta ledelsen tidlig da Geoffrey Chinedu fikk muligheten fra kloss hold. Spissen blåste ballen over nettet og brente dermed en gigantsjanse.

Selv om Brann fikk seg en støkk, var det de som var klart best spillemessig. Spesielt Joachim Soltvedt var nære på og burde kanskje sendt bergenserne i ledelsen etter rundt ti minutter spilt.

Astana var farlig frempå ved flere anledninger, og spesielt Ousmane Camara var nære på et par ganger. Han havnet en gang alene med keeper, men surret det til selv med svake touch.

Skrekk-omgang

Men så skulle ikke bortelaget fra Norge være så griseheldige lenger. Etter et vedvarende Astana-press fikk de til slutt scoringen sin. Det var Geoffrey Chinedu som sendte Astana i ledelsen og sørget for at de var kun ett mål unna ekstraomganger.

– Det har vært mye svakt og tull fra Brann med ball, sa VG-ekspert Vegard Leikvoll Moberg.

De ga seg ikke, og det virket som at laget fra Kasakhstan rystet Eirik Hornelands menn.

– Nå Brann, nå må dere våkne, sa VG-kommentator Vegard Aulstad etter en stor Astana-sjanse.

Men de våknet ikke. Astana slo en tilsynelatende ufarlig dødball. Mathias Dyngeland serverte en svak boksing, rett i en medspiller og ballen havnet så rett i beina på Chinedu, som ble tomålsscorer.

– Er det mulig?! utbrøt Aulstad.

– Det er vondt å se, det der, kommenterte Moberg.

Det roet seg noe ned etter 2-0-scoringen til Astana, men plutselig ødela Brann for seg selv. Soltvedt spilte en skrekkpasning bakover, rett i beina til en Astana-spiller. Ramazan Karimov gjorde ingen feil og sørget for 3-0 og Astana-avansement.

Publisert 29.08.2024, kl. 17.55 Oppdatert 29.08.2024, kl. 17.59

Read Entire Article