Rosenborg slo Viking: Rykket fra i nedrykksstriden

1 month ago 22

18. august 2024 kl. 21:10

Rosenborg sikret tre svært viktige poeng etter å ha slått topplaget Viking 2-1 på eget gress.

Etter halvspilt kamp på Lerkendal, sto det 2–0 til hjemmelaget. Åpningsmålet kom da Ulrik Yttergård Jenssen stupte frem og headet inn en retur i det 26. minutt. Ni minutter senere var det Adrian Pereira sin tur. 24-åringen kriget i Viking-boksen, og lekte med gamleklubben da han satte inn kampens andre mål.

– Vi får satse på at vi har tid til å snu det, sa Vikings trener Bjarne Berntsen til TV 2 i pausen.

Og med tre bytter ut fra hvilen, så håpet Stavanger-laget å skape noe foran målet til Rosenborg. De store sjansene lot vente på seg, men i det 79. minuttet satt den for de mørkeblå. Sander Svendsen vendte opp på 18 meter og banket ballen opp i det lengste hjørnet for Viking.

Kampen endte likevel 2-1, og Rosenborg tok et stort steg opp fra nedrykksdumpen. Trønderne ligger nå på åttendeplass med seks poeng ned til kvalikplass.

Viking, som jaktet poeng i gullkampen, falt ned på en tredjeplass etter søndagens tap på Lerkendal.