Rødts skeive politikk står fast

4 days ago 7



Publisert: 02.10.2024 13:14

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

At to folkevalgte representanter fra vårt parti foreslo å slutte å heise regnbueflagget, på tross av at Rødt både nasjonalt og på fylkesnivå har programfestet støtte til skeives frigjøringskamp og Pride, er trist. Disse representantene tok konsekvensen av at de ikke hadde støtte i resten av partiet, og de har nå meldt seg ut av Rødt. Det å fremme ekskluderende forslag som bryter med partiets vedtatte politikk, er ikke forenlig med å være tillitsvalgt og folkevalgt i Rødt.

Kampen mot Forskjells-Norge handler ikke bare om at alle skal ha en inntekt å leve av. Det handler om å ha friheten til å være seg selv og til å leve et liv fritt for hets og hat. Vi har gått til valg på at skeive skal føle seg inkludert, trygge og hjemme i byen vår. Det valgløftet vil vi holde.

Vår bevegelse er tuftet på solidaritet. I et Oslo preget av forskjeller og Høyrebyrådets kutt-fest, skal Rødt være en kraft for forandring, håp og samhold. I et mørkeblått Oslo taper alle på å sette marginaliserte grupper opp mot hverandre.

Rødt støtter Pride og jobber for skeiv frigjøring. Den kampen tar vi i folkevalgte organ, i gatene og i lokallagene våre. La det være klinkende klart.

Read Entire Article