Riksadvokatene henlegger begge dødsfallene i Stavern

2 weeks ago 9



Etterforskningen har vist at de trolig ikke ble utsatt for straffbare handlinger.

 Yngve Bugge Drangsholt / TV 2
HENLEGGES: Kvinnen ble funnet død like ved en populær tursti mellom Larvik og Stavern i mars i fjor. Foto: Yngve Bugge Drangsholt / TV 2

Publisert 25.09.2024 15:46 Sist oppdatert nå

Riksadvokaten har besluttet at begge dødsfallene i Stavern i januar og mars 2024 skal henlegges, ettersom det ikke anses at noe straffbart forhold er bevist.

Den avdøde mannen ble funnet død i sin leilighet i Stavern 2. januar 2024. 

Samboeren hans var samtidig forsvunnet. Politiet etterlyste kvinnen, som tidlig ble siktet for drap, men etterforskningen svekket mistanken mot henne.

Kvinnen ble funnet død i et turområde 13. mars.

Riksadvokaten mener at etterforskningen av begge dødsfallene tyder på at verken mannen eller kvinnen ble utsatt for en straffbar handling.

Etterlyst internasjonalt

Politiet slo drapsalarm den 2. januar da de fant en mann i 50-årene død i leiligheten sin. Funn på åstedet gjorde at de raskt siktet mannens samboer for drap.

Men samboeren, en kvinne i 40-årene, var sporløst forsvunnet og ble internasjonalt etterlyst. Over to måneder senere ble hun funnet død av en turgåer cirka fire kilometer fra parets leilighet.

I juni ble det kjent at politiet dokumenter ikke tydet på at noen av de involverte ble drept. Obduksjonsrapporten etter kvinnen sa ingenting om hva hun døde av.

Leder for etterforskningen, politiadvokat Ole Jacob Garder, erkjente den gang overfor TV 2 at politiet ikke har sittet med fasit og at det vil være mange spørsmål de heller aldri får svar på.

Ikke snakket med de etterlatte

Advokat Elias Christensen i Advokatfirmaet Andenæs representerer den avdøde kvinnens etterlatte. Han har foreløpig ikke snakket med de etterlatte etter at henleggelsen ble klar, men sier til TV 2 at han tar den til etterretning.

Bistandsadvokaten til sønnene til den avdøde mannen, Sol Elden, har foreløpig ikke besvart TV 2s henvendelser.

Read Entire Article