Riksadvokaten henlegger saken om drapene i Sørfold

2 hours ago 3



Etterforskningen avsluttes uten at motivet er avdekket.

 Jan Langhaug / VGEkteparet ble funnet drept i denne eneboligen i Sørfold. Foto: Jan Langhaug / VG
fredag 18. oktober kl. 09:03

Riksadvokaten har besluttet å henlegge saken om de tre drapene i Sørfold kommune i Nordland. Avgjørelsen ble tatt 11. oktober, og er i tråd med anbefalingene fra både politiet og statsadvokaten.

Henleggelsen kommer som følge av at den mistenkte gjerningspersonen er død, opplyser Riksadvokaten i en pressemelding.

Les også: Sørfold-drapene ferdig etterforsket: – Ikke funnet noe motiv

 PrivatDREPT: Terje Åsmund Nordhei (46). Foto: Privat

Statsadvokaten roser politiet for en grundig og god etterforskning av saken. Henleggelsen er basert på en helhetlig vurdering av bevisene, inkludert kriminaltekniske undersøkelser på åstedet, obduksjonsrapporter av de tre avdøde, samt forklaringer fra overlevende vitner.

– På tross av at politiet har "snudd alle stener" i etterforskningen av saken, er det ikke gjort funn som kan gi noe svar på hvorfor dette skjedde, skriver Riksadvokaten.

Det påpekes at det ofte er vanskelig å finne entydige svar eller endelige konklusjoner i saker der den mistenkte er død. Alle mulige hypoteser om motivet bak handlingene har blitt undersøkt, uten at man har kommet nærmere en forklaring.

Med denne avgjørelsen er straffesaken formelt avsluttet. Riksadvokaten understreker at tankene nå går til de etterlatte og det berørte lokalsamfunnet, og at arbeidet med å bearbeide hendelsen fortsetter.

Publisert: 18.10.24 kl. 09:01Oppdatert: 18.10.24 kl. 09:03

Relaterte emner

Read Entire Article