Reuters: Nye eksplosjoner i Libanon – tre døde

3 weeks ago 16



Håndholdte radioer tilhørende Hizbollah har eksplodert i Libanon, ifølge Reuters. Tre personer skal være drept og flere titalls skadet.

Publisert 18.09.2024 16:42 Sist oppdatert nå

Kommunikasjonsutstyr brukt av Hizbollah har eksplodert flere steder i Sør-Libanon onsdag ettermiddag, opplyser en sikkerhetskilde og et vitne til Reuters.

Ifølge kilden er det ikke snakk om personsøkere, men om håndholdte radioer.

Tre personer skal være drept, ifølge et statlig libanesisk nyhetsbyrå. I tillegg er flere titalls personer skadet.

En av eksplosjonene skal ifølge Reuters ha funnet sted i nærheten av en begravelse organisert av Hizbollah for ofrene etter personsøkerangrepet onsdag.

De håndholdte radioene skal angivelig ha blitt kjøpt inn Hizbollah for fem måneder siden, omtrent på samme tidspunkt som da de kjøpte personsøkerne.

En journalist i nyhetsbyrået rapporterer om minst to separate eksplosjoner i en forstad sør for Beirut.

De håndholdte radioene ble angivelig kjøpt av Hizbollah for fem måneder siden, omtrent på samme tidspunkt som da de kjøpte personsøkerne.

Meldingene om eksplosjonene kommer omtrent ett døgn etter at flere hundre personsøkere eksploderte i Libanon. Minst tolv personer er drept og 3000 er skadet etter hendelsen. 

Hizbollah legger skylden for angrepet på Israel, og gjennomførte et motangrep mot militære mål tidligere onsdag. Israel har ikke kommentert beskyldningene.

Read Entire Article