Republikanerne ber USAs høyesterett blokkere stemmeavgjørelse i Pennsylvania

2 hours ago 4



 Matt Rourke / AP Pennsylvania anses som en av de viktigste vippestatene i valget. Foto: Matt Rourke / AP

Republikanerne ba mandag USAs høyesterett om å blokkere en rettslig avgjørelse i vippestaten Pennsylvania rundt såkalte provisjonelle stemmesedler.

Mandag 28. oktober kl. 21:59

Pennsylvania anses som en av de viktigste vippestatene i valget med sine 19 valgdelegater. Nå har de bestemt at provisjonelle stemmer fra velgere som gjør feil på sine poststemmesedler, skal telles.

Det mener Det republikanske parti og Den republikanske nasjonalkomiteen er feil.

De krever at USAs høyesterett griper inn og blokkerer avgjørelsen fra Pennsylvanias høyesterett, som de sier skjer for tett på presidentvalget.

Dersom det skjer kan det få konsekvenser for tusenvis av stemmer i vippestaten, der resultatet til syvende og sist kan bli bestemt av relativt få stemmer.

Pennsylvanias høyesterett ga forrige uke to velgere fra fylket Butler medhold i å få sine provisjonelle stemmer telt etter at deres poststemmesedler ble avvist fordi de manglet riktig konvolutt.

Provisjonelle stemmesedler er stemmer som kan avlegges mens man venter på at valgstyret fastslår om man har stemmerett et bestemt sted eller ikke.

Disse stemmesedlene blir blant annet tatt i bruk i Pennsylvania dersom noen gjør feil på sin poststemmeseddel, ifølge delstatens oversikt. Tradisjonelt er det flere demokratiske velgere som forhåndsstemmer i USA.

Read Entire Article