Rektor Kopperud gikk ut og advarte foreldre. Her er vår, elevenes, side av saken.

1 month ago 17



  • 12 elever ved Lambertseter vgs.

Elena Carlsen og Ella Schjelderup (første rad til høyre) og flere medelever reagerer på rektor Knut Jørgen Kopperuds holdning til fadderleker. (Ikke alle på bildet signerer innlegget, men de har godkjent at bildet publiseres i Aftenposten.) Foto: Privat

Rektor Kopperud gikk ut og advarte foreldre. Her er vår, elevenes, side av saken.

Publisert: 30.08.2024 13:13

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Elever ved Lambertseter videregående skole har nylig lagt merke til at rektoren vår Knut Jørgen Kopperud har uttrykt negative holdninger til sosiale arrangementer, spesielt fadderlekene (Aftenposten, 29. august).

Kopperud beskriver fadderlekene som noe negativt og påstår at det skjer upassende ting under disse aktivitetene.

Dette er en uheldig fremstilling som ikke reflekterer virkeligheten. I år har elevene tatt initiativ til selv å arrangere fadderlekene etter at skolen har fjernet viktigte sosiale aktiviteter.

Formålet med fadderlekene er ikke å latterliggjøre de nye elevene, men å skape et sterkt samhold på tvers av trinnene.

Vi kan ut fra egen erfaring bekrefte at disse aktivitetene fungerer godt for å bygge trygghet og fellesskap blant elevene. Deltagelse i fadderlekene er frivillig. For dem som ønsker å delta, er det en morsom og positiv opplevelse.

Dersom rektor virkelig ønsker å skape et tryggere skolemiljø, bør fokus ligge på å fremme sosiale aktiviteter som bygger fellesskap, snarere enn å henvise til skolehelsetjenesten som løsning på mangel på sosial integrasjon.

Etter at skolens ledelse valgte å fjerne enkelte sosiale arrangementer, har elevene tatt ansvar for å arrangere egne aktiviteter fordi vi vet hvor viktig det er å skape trygghet både på skolen og i miljøet utenfor skolen. Fadderlekene er en av de få anledningene hvor hele skolen kan delta sammen. Alle elevene får informasjon om fadderlekene via Facebook-sider.

Vi ser på fadderlekene som noe svært positivt, spesielt med tanke på utfordringer knyttet til gjengmiljøet.

Det er derfor skuffende at rektor snakker negativt om sosiale tiltak. Vi ønsker å dele vår side av saken, da vi selv har erfart hvor betydningsfullt det er å bli møtt med et inkluderende miljø som nye elever, og hvor mye fadderlekene har hjulpet oss med å bygge vennskap.

Innlegget er signert av følgende: Elena Carlsen, Ella Schjelderup, Sofie Simonsen Haga, Mia Pernille Heinstein, Elida Hestmann, Emeli Møllerbråthen, Andrea Falkum, Leah Sandes, Alma Pedersen, Tuva Bakke, Olivia Otter og Mia Haugseth

Read Entire Article