Rekdal ut mot dommeren etter kontroversielle situasjoner: – Latterlig!

2 weeks ago 10

(VIF – AaFK 2–1, kampen pågår) Aalesund-trener Kjetil Rekdal er ikke fornøyd med dommerne på Intility Arena.

En oppildnet Kjetil Rekdal var tydelig misfornøyd på sidelinjen – og bekreftet det i pauseintervjuet. Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Mats Arntzen, VG

Mats Arntzen, VG

Publisert: 24.09.2024 20:08 | Oppdatert: 24.09.2024 20:20

Vålerengas 1–0-scoring kom nemlig etter at Mees Rijks ble lagt i bakken av AaFK-stopper Mads Nielsen – og dermed straffespark.

Vertene doblet deretter ledelsen kort tid etterpå, men så kjempet Aalesund seg litt inn i kampen.

Like før pause vartet Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng opp med det som så ut til å være en fantastisk redning. På reprisen så det derimot ut ballen var inne.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal var flere ganger borte hos fjerdedommer og sa klart ifra hva han mente om situasjonene.

– Vi får et latterlig straffespark imot oss. Så blir vi fratatt en 2–1-scoring når ballen er inne. Vi må ha VAR! Nå er det to mål feil i en fotballkamp. Sånn skal det ikke være, freser Rekdal overfor TV 2 i pausen.

Geir Bakke og Kjetil Rekdal kjenner hverandre godt. Foto: Cornelius Poppe / NTB

VAR har vært en het debatt i norsk fotball i år. I Obos-ligaen, hvor Vålerenga er i toppen og Aalesund kjemper i nedrykksstriden, er det derimot ikke videodømming.

Med to kjappe scoringer var kampen i praksis drept allerede etter et drøyt kvarter.

Mees Rijks fra Nederland – som ifølge KlanenKlanenVålerengas supportere er «bedre enn Zinedine Zidane» – satte en retur i nettet fra kloss hold.

Da hadde nederlenderen allerede vært frempå og skaffet straffespark få minutter tidligere, som Henrik Bjørdal satte enkelt i mål.

Henrik Bjørdal sendte keeper feil vei og sendte Vålerenga i ledelsen fra ellevemeteren. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Aalesund-trener Kjetil Rekdal var borte hos fjerdedommer og virket tydelig misfornøyd med avgjørelsen.

Mannen som ledet Vålerenga til seriegull i 2005 – sammen med VIFs nåværende trenerduo Geir Bakke og Petter Myhre – fikk ikke noe gledelig gjensyn med sin tidligere klubb.

Vålerenga totaldominerte og minuttet etter at Rijks satte vertenes andre, var han nær å nikke inn det tredje. En mesterlig redning av Andreas Gülstorff forhindret scoring.

Aalesund kjempet seg litt inn i kampen etter dette. To ganger før hvilen var de svært nær scoring. Begge gangene sto Magnus Sjøeng i veien, selv om ballen trolig var inne på den andre situasjonen.

– De siste 20 minuttene er vi ikke gode i det hele tatt. Da inviterer vi Aalesund inn i kampen, sier Petter Myhre i pausen.

Og etter 61 minutter kom reduseringen for Aalesund da Davíd Jóhannsson bredsidet ballen i mål for Aalesund.

Dermed er det igjen full fyr i kampen, som fortsatt pågår.