Regnet styrtet ned i Oslo-området, men ikke trafikkaos

1 month ago 20



NOK VANN: Det hopet seg opp med vann i Griffenfeldtsgate, nord for St. Hanshaugen i Oslo onsdag morgen. Foto: VG-Tipser

Det har bøttet ned i morgentimene i Oslo-området, men trafikken har enn så lenge gått greit.

onsdag 21. august kl. 07:27

Det melder Vegtrafikksentralen region Øst.

– Det er vått, vått og vått på veinettet, men foreløpig er det ikke de store hendelsene, sier trafikkoperatør Arvid Wahlstrøm til VG rett over klokken 07.

– Enkelte steder ligger del vann i veibanen, men folk er relativt flinke med å tilpasse hastigheten i forhold til det. Foreløpig har det gått greit etter det jeg kan se, sier han og legger til:

– Men vi har en generell anbefaling til trafikantene om å senke hastigheten og kjøre etter forholdene, så unngår man vannplaning. Hold også god avstand til foranliggende kjøretøy da det kan være glatt enkelte steder.

Han ber også trafikantene være oppmerksomme på at det ligger en lastebilskjerm i midtre felt ved Lysaker i retning Drammen. Denne er de på vei til å fjerne.

Oslo-politiet har foreløpig hatt en rolig vakt når det gjelder været.

– Vi har ikke fått noen meldinger inn til oss per nå, men jeg ser det er mye vann i veibanen og at det fremstår som vanskelige kjøreforhold. Vi får se hvordan det blir utover, sier operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen i 07-tiden. 

Meteorologisk institutt sendte i går ut gult farevarsel for styrtregn i området rundt Oslofjorden. I hovedstaden kan det komme opp mot 22 millimeter regn onsdag morgen.

Read Entire Article