Regjeringen legger frem rusreform: «All form for narkotikabruk er, og skal være ulovlig»

2 hours ago 1



Regjeringen deler den lenge etterspurte rusreformen i to - og legger frem straffedelen neste år.

Fredag 25. oktober kl. 11:59

– Vi har over tid sviktet for mange som har rusproblemer, sier helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre da han la frem reformen.

Regjeringen slår i fast at all form for narkotikabruk er, og skal være ulovlig, står det i forslaget som i dag legges frem.

«Dette skal også gjelde mindre mengder narkotika til egen bruk. Det skal jobbes forebyggende for å hindre bruk av ulovlige rusmidler blant både unge og voksne»

Vestre forteller at de ønsker å sørge for at alle mennesker som sliter med rusbruk skal være trygge på å få hjelp, men påpeker at det skal forbli ulovlig med narkotikabruk.

– Vi kommer i dag til å legge fram en helt ny politikk for forebygging, for skadereduksjon og for behandling, sier Vestre.

Flere hundre demonstranter har møtt opp i Oslo sentrum med slagordet: «Stans raseringen av rusfeltet».

Den nye rusreformen blir lagt frem kort tid etter at det ble klart at en rekke behandlingsinstitusjoner for rusavhengige må legge ned – flere av dem med fartstid tilbake til 80- og 90-tallet.

Les også: –⁠ Liv går tapt!

I sommer måtte helseminister vestre ta hastegrep ettersom overdosedødsfallene i landet har vært rekordhøye. Regjeringens rusreform skulle etter planen vært lagt frem i 2023, men blir altså ikke presentert før i dag.

Read Entire Article