Reagerer på lekkede meldinger: – Alle skjønner at det ikke skal skje

2 weeks ago 16



Kapteinsteamet på landslaget tok grep da interne gruppesamtaler sto publisert i en ny bok.

Leo Østigård og Erling Braut Haaland er to av dem som har fått sine meldinger lekket til boken «Slaget om landslaget». Foto: Javad Parsa / NTB

Publisert: 08.10.2024 12:21

Landslaget er samlet uken etter at boken «Slaget om landslaget» ble gitt ut. Den tar for seg de dramatiske dagene under covid-pandemien, hvor landslaget til slutt ble nektet å reise ut av landet for å spille kamp mot Romania.

I boken kommer det frem en rekke meldinger fra interne gruppechatter på landslaget som forfatterne har fått tak i. Meldinger fra Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og resten av landslagstroppen den gangen er presentert i boken.

Det får flere av landslagsspillerne til å reagere. Leo Østigård er en av dem som har sine meldinger på trykk i boken.

– Det er selvfølgelig ting som ikke skal skje. Det er vanskelig å vite hvordan det har kommet ut. Det er en stund siden nå. Det er spesielt at det har kommet ut, selvfølgelig, sier Østigård til VG.

– Alle skjønner at det der ikke skal skje. Det er skuffende at det har skjedd, og så får vi legge det fra oss, fortsetter midtstopperen.

Jørgen Strand Larsen ble selv kalt inn til nødlandslaget den gangen. Han er i dag en sentral del av A-landslaget som spiss i Premier League-klubben Wolverhampton.

Han forteller at spillerne har snakket sammen om meldingene som har kommet frem.

– Ja, vi har vært innom det. Men vi har lagt det dødt nå. Nå er det mest fokus på det som skal skje utpå Ullevaal-matten. Det er ikke ting som skal skje uansett, sier Strand Larsen til VG og påpeker at han ikke var en del av landslaget på den tiden.

Jørgen Strand Larsen på plass før pressetreff og trening på Ullevaal tirsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Han sier kapteinsteamet på landslaget, der Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland er de mest sentrale, har tatt en prat med resten av spillergruppen og at «alle var enige».

– Om dette er noe som skulle skjedd nå, så er det oss innad i gruppa som må passe på hva vi gjør. Vi er viktige forbilder og må vise respekt for alle andre. Så er det også det å vise respekt innad i gruppen om at ting ikke må deles med andre. Vi er vanlige mennesker og gjør feil. Det er kjedelig når slike ting kommer ut, men nå har vi lagt det dødt. Moralen i gruppa er bedre enn noen gang, sier Strand Larsen.

PS. Forfatterne av boken «Slaget om landslaget», Magnus Braaten og Arilas Berg Ould-Saada, har tidligere jobbet i VG. Ould-Saada er i dag fotballagent i selskapet Keypass som har spillere som har landslagsspillerne Sander Berge, Alexander Sørloth og Felix Horn Myhre i stallen.

Read Entire Article