Rana Blad: Bevegelse i fjellet etter ulykken på Nordlandsbanen

3 hours ago 4



Alle ryddemannskaper er trukket ut, opplyser Bane NOR til avisen.

 Mattis Sandblad / VGEt tog sporet av på Nordlandsbanen torsdag. Foto: Mattis Sandblad / VG
Søndag 27. oktober kl. 17:58

– Det er riktig at det har vært bevegelse i fjellet. De som jobbet i området hørte at det var bevegelse. Da ble arbeidet stoppet med en gang og alle på stedet trukket ut. Det betyr at område ikke er sikkert og da må arbeidet med bergingen av toget vente til at vi vet det er trygt for mannskapet. Sikkerheten kommer først, sier pressevakt i Bane NOR, Øystein Stavdal Paulsen til Rana Blad.

Han forteller til avisen at det særlig er en bergnabb som må fjernes før arbeidet med å berge toget kan fortsette. Men for at det skal kunne gjøres, må området være trygt å jobbe i.

– Vi planlegger nå hvordan dette skal gjøres og gjennomføres, men selve jobben blir ikke gjort før i morgen, det må være dagslys. Fordi sikkerheten kommer først, sier han.

Les også: Så toget komme mot seg ned fjellsiden: – Måtte bremse hardt og sette bilen i revers

Torsdag omkom lokføreren Rolf Henry Ankersen etter at et tog sporet av ved Finneidfjord i Hemnes kommune i Nordland. Det hadde gått et steinras i området, og det lå en stor steinblokk på skinnene.

Det var 46 passasjerer og tre ansatte om bord i SJ-toget som var på vei fra Trondheim til Bodø. Politiet fikk melding klokken 14.15 om avsporingen.

Lokomotivet og første vogn raste ned en skråning og havnet rett overfor E6 ved Finneidfjord. Politiet stengte E6 i etterkant av ulykken, i frykt for at togsettet skal rase.

Veien er stengt, og en ny vurdering av åpning skulle etter planen tas tirsdag.

– Politiet og Bane Nor opplyser om at redningsoperasjonen etter togavsporingen i Nordland torsdag er svært kompleks, og vil ta tid, sa Siril Veiåker Nilsen, seksjonssjef ved Vegtrafikksentralen nord i Statens vegvesen lørdag.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article