Putin besøker Tsjetsjenia for første gang på 13 år

1 month ago 22



Russlands president Vladimir Putin er i Tsjetsjenia for første gang siden 2011. Her fotografert sammen med Tsjetsjenia leder Ramzan Kadyrov og andre tjenestepersoner. Foto: Alexei Danichev / Sputnik / Kreml / AP / NTB

For første gang siden 2011 er Russlands president Vladimir Putin på besøk i Tsjetsjenia, der han blant annet har møtt leder Ramzan Kadyrov.

tirsdag 20. august kl. 23:39

Kadyrov, som leder den russiske republikken, har vært en sentral støttespiller av Kreml i mange år. Han hevder også å ha utplassert tusenvis av soldater for å bistå Putin med krigen i Ukraina.

Putin sa allerede i mai at han planla å besøke Tsjetsjenia etter invitasjon fra Kadyrov. Tirsdag ble besøket virkelighet.

Opptak publisert av det russisk-statlige nyhetsbyrået Ria Novosti viser Putin som håndhilser på Kadyrov og andre tjenestepersoner etter å ha landet i helikopteret sitt i byen Groznyj. Putin la deretter en arm rundt Kadyrovs skuldre og klemte ham før de to satte seg i en limousin sammen.

Besøkte åsted for skolemassakre

Kadyrov skrev på Telegram at det var et fullspekket program i anledning presidentens besøk.

Putin besøkte tidligere tirsdag andre regioner i Nord-Kaukasus, deriblant Kabardino-Balkaria og Nord-Ossetia.

I Nord-Ossetia besøkte presidenten barneskolen i Beslan, der over 330 mennesker ble drept under en beleiring av tsjetsjenske opprørere i 2004, og la ned blomster på et minnesmerke.

Putin møtte også mødre som mistet barna sine i skolemassakren og sammenlignet angriperne med ukrainerne som for tiden driver en bakkeoffensiv i russiske Kursk.

Viktig for karrieren

Selv om Putin sjeldent har besøkt Tsjetsjenia de siste årene, har regionen vært med å forme ham som politiker. Han startet den andre tsjetsjenske krigen i 1999 mens han enda var statsminister, noe som gjorde ham populær blant mange russere.

Putin-lojalist Kadyrov har styrt Tsjetsjenia med jernhånd og har forsøkt å utrydde et langvarig islamistisk opprør i regionen samt enhver form for opposisjon. Putin utnevnte Kadyrov til leder i Tsjetsjenia i 2007 da han var bare 30 år gammel, etter at faren Akhmad Kadyrov ble drept i et bombeattentat i 2004.

Read Entire Article