Prinsessens manager raser mot politiets «avsløring» om vielsessted

1 month ago 20



Lørdag 31. august skal prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett vies på Vinjevollen i turistbygda Geiranger.

I et brev til Møre og Romsdal politidistrikt, som TV 2 har fått innsyn i, reagerer prinsessens manager, Carina Scheele Carlsen, på at politiet har utlevert informasjon til pressen om vielsesstedet.

Tidligere i august skrev flere norske medier at paret skulle vies på Vinjevollen, etter at det kom fram i et vedtak fra Møre og Romsdal politidistrikt. 

I nettopp dette vedtaket fikk TV 2 og NRK innvilget tillatelse til å operere med drone under bryllupet, men i samme dokument kom det også fram hvor vielsesstedet til paret skulle være. 

«Politiet lekker informasjon til pressen»

I brevet til politiet fra Scheele Carlsen står det følgende:

«Vi har etter beste evne forsøkt holde dette hemmelig, og ingen i pressen har klart å få denne informasjonen selv om det er en del som vet om det nå.»

«Til vår store forundring, og da inkluderer jeg i tillegg til oss som arrangører, kommunikasjonsavdelingen og sikkerhetsavdelingen på slottet, PST samt DKP, er det politiet som lekker denne informasjonen til pressen.»

Videre i brevet presiserer manageren at de ikke har fortalt gjestene om hvor vielsen skal finne sted - og at planen var at dette skulle skje da gjestene ankom Ålesund. 

«Alt for å holde dette så hemmelig som mulig. Men så klarer dere å gi informasjonen direkte til pressen.»

«Dette får selvfølgelig konsekvenser for oss i form av at nå får den delen av pressen vi ikke er så begeistret for, lang tid på å planlegge hvor de kan stå for å få best mulig bilder og alt som hører med det.»

Politiet: Har forståelse for reaksjonen

Politiet på sin side har svart på at de har forståelse for reaksjonen og at de er lei seg over at detaljen har kommet ut til pressen.

«Vi har gjennom hele prosessen vært bevisste på at vi ikke skal dele informasjon vedrørende programmet med uvedkommende», svarer politiet. 

Videre legger politiet til at de hadde et godt møte med arrangørene noen dager i forveien, som i dette tilfellet er Scheele Carlsen og Simon Valvik - presse- og kommunikasjonsansvarlig for selve bryllupet.

«Der ble vi også omforent om hvor og når medias droner kunne operere i Geiranger bryllupshelgen. De tre punktene i programmet der vi ønsket kontroll over luftrommet ble videreformidlet til saksbehandler og under saksbehandlingen blir disse detaljene feilaktig sendt ut til søker.»

«Dette er en feil som ble gjort under saksbehandling av søknader om tillatelser til å fly drone og det er ikke en bevisst deling av informasjon fra politiet til media. Vi beklager, nok en gang, at denne feilen oppstod.»

– Ikke en lekkasje

Stabssjef Hans Martin Gridseth i Møre og Romsdal politidistrikt skriver i en epost til TV 2 at dette ikke er snakk om en lekkasje.

– Da vi utstedte tillatelsen til å operere drone i restriksjonsområdet, var det relevant å inkludere de geografiske detaljene i vilkårene. Hva vi gir ut av informasjon er regulert av offentlighetsloven, og det er det vi forholder oss til. 

– Vi er klar over at det var ønskelig fra arrangørsiden at vielsessted ikke skulle bli offentlig før nærmere bryllupsdatoen. Vi er lei oss for at dette ble kjent i media uten at vi fikk informere arrangør i forkant.

– Hva tenker politiet om at detaljene som er lekket ifølge Scheele Carlsen nå vil få konsekvenser de ikke ønsker?

– Det ligger ikke til politiet sitt oppdrag å legge føringer for pressen utover det sikkerhetsmessige, og det har vi vært tydelige på i vår kommunikasjon med arrangør.

TV 2 har vært i kontakt med manager Carina Scheele Carlsen, som viser til presse- og kommunikasjonsansvarlig for bryllupet, Simon Valvik. Han sier følgende til TV 2:

– Denne dialogen velger vi å holde internt. Vi har en god dialog med politiet og kommer til å fortsette med det frem mot bryllupet. Det er det som er vårt fokus nå.

Han legger til at dialogen med politiet har vært oppklarende.

Read Entire Article