Pride-terroren: Kvinne dømt til fengsel for falsk forklaring

4 days ago 11



To personer ble drept under angrepet i Oslo sentrum i juni 2022. I sommer ble Zaniar Matapour dømt i saken. Foto: Hans O. Torgersen
  • Wasim Riaz

Publisert: 02.10.2024 08:58 | Oppdatert: 02.10.2024 09:25

Kvinnen i 20-årene som var tiltalt for å ha gitt falsk forklaring til politiet etter terroren i Oslo i juni 2022, er nå dømt til fengsel i Oslo tingrett.

Hun er dømt til fengsel i 90 dager. Av disse er 60 dager gjort betinget med en prøvetid på to år.

Kvinnen forklarte til politiet at hun ble skutt den natten. Hun ble også intervjuet av flere medier, deriblant Aftenposten, i forbindelse med den påståtte skytingen. Intervjuet ble senere trukket tilbake.

I dommen heter det at bevisene tilsier at hun var hjemme da skytingen fant sted.

«Ved bevisvurderingen har retten for det første lagt vekt på at tiltalte ikke er gjenfunnet på videoopptak (overvåkingskameraer og mobilopptak) fra området skytingen fant sted. Ifølge forklaringen fra etterforsker NN er det gjennomgått mange timer med videoer, uten at man har gjenfunnet tiltalte», kommer det frem i dommen.

Kvinnen nektet straffskyld da rettssaken gikk i forrige uke. Der hevdet hun at hun ble skutt.

I dommen kommer det også frem at det finnes ingen registreringer, journalføringer eller epikrise fra legevakt, akuttmottak eller sykehus i Oslo, som bekrefter at tiltalte ble behandlet for en skuddskade.

Retten viser også til at skytingen fant sted i tidsrommet klokken 01.12 til 01.14. I tidsrommet fra klokken 00.14 til klokken 01.09 ble det sendt flere tekstmeldinger fra tiltaltes mobil. Telefonen var tilknyttet en basestasjon i nærheten av hennes adresse.

Kvinnens forsvarer, Petar Sekulic, sier til Aftenposten at de nå skal gå igjennom dommen.

– Vi har nettopp mottatt den og skal nå gå igjennom den. Deretter skal vi vurdere om det er grunnlag for å anke, sier Sekulic.

Mannen som sto bak angrepet 25. juni 2022, Zaniar Matapour, ble i sommer dømt til 30 års forvaring med en minstetid på 20 år. Han har anket dommen. Ankesaken kommer opp i Borgarting lagmannsrett i 2025.

Read Entire Article